21 Şubat- 28 Mart arasında “Okuma Çerçeveleri” atölyesi düzenleniyor

Ocak 28, 2015

21 Şubat- 28 Mart arasında “Okuma Çerçeveleri” atölyesi düzenleniyor

5_okuma_cerceveleri_afis (1)-page-001 ---İsveç Araştırma Enstitüsü ve Özyeğin Sürekli Eğitim Akademisi işbirliğinde düzenlenen “Okuma Çerçeveleri” başlıklı atölye, edebiyatın okurlara sunduğu farklı yolculukları örneklemek, çeşitli yapıtları kuramsal tartışmalar ışığında ele almak amacını güdüyor.

Atölye, Türk edebiyatının önde gelen yazarlarına ait edebiyat metinlerinin kuramsal bakış açıları çerçevesinde ele alınacağı altı oturumdan oluşmakta. Her oturumda bir eleştirel yaklaşım hakkında kuramsal bir tartışma açılacak ve bu tartışma ışığında o hafta için öngörülen edebiyat metni incelenecek. Atölyenin son haftasında, tüm konuşmacıların bir arada olacağı bir oturumda, Gürsel Korat’ın katılımıyla, yazarın son romanı “Yine Doğdu Tanyıldızı” atölyede ele alınan edebiyat kuramları açısından incelenecek.

21 Şubat-28 Mart 2015 tarihlerinde 6 Hafta sürecek atölye Cumartesi 13:00-16:00 saatlerinde yapılacak. Ön kayıt için son başvuru tarihi: 1 Şubat, kesin kayıt için son başvuru tarihi: 15 Şubat 2015.

Program

21 Şubat Marksizm: Orhan Kemal ve Yoksullar –Dr. Çimen Günay-Erkol

28 Şubat Psikanaliz: Bir ‘Yaban’ Olarak Yakup Kadri –Dr. Ali Serdar

7 Mart Feminizm: “Yazın Adamı değil, Kadınıyım ben!” Leyla Erbil –Senem Timuroğlu

14 Mart Postmodernizm: Hasan Ali Toptaş’ın Gölgesizler Romanında Kurmacanın Mutfağı –Egem Atik

21 Mart Oryantalizm: “Batı Yaratıcılığıyla Doğu’nun Onulmaz Kıyıları” –Esra Derya Dilek

28 Mart Gürsel Korat’ın katılımıyla yazarın Yine Doğdu Tanyıldızı adlı son romanının edebiyat kuramları açısından incelenmesi

İletişim

İsveç Araştırma Enstitüsü, Beyoğlu

Ayrıntılı bilgi için: 444 4 468

edebiyathaber.net (28 Ocak 2015)

Yorum yapın