Sezin Mavioğlu, 10 Aralık’ta İBB Hasan İzzettin Dinamo Kütüphanesi’nde

Aralık 6, 2023

Sezin Mavioğlu, 10 Aralık’ta İBB Hasan İzzettin Dinamo Kütüphanesi’nde

Dinozor Çocuk’tan çıkan Karınca Adası adlı resimli kitabını minik okurlarla buluşturan Sezin Mavioğlu, 10 Aralık Pazar günü 14.00’te Pendik’te bulunan İBB Hasan İzzettin Dinamo Kütüphanesi’nde 6-7 yaş grubuna yönelik bir okuma etkinliği gerçekleştirecek.

İBB Kütüphane işbirliğiyle düzenlenen “Kitaplar Arasında Bir Karınca” başlıklı ücretsiz etkinlikte Mavioğlu ve çocuklar, hem Kitap Karıncası’yla birlikte eğlenceli ve öğretici bir yolculuğa çıkacak hem de hem de Karınca Adası’nıngizli yolunu hep birlikte keşfedecekler.

Sezin Mavioğlu’nun yazdığı, Cansu Dinç’in resimlediği Karınca Adası, Ayrıntı Yayınları’nın “İyi bir gelecek mutlu çocuklarla kurulabilir, mutlu çocuklar ise özenli kitaplarla gelişebilir” diyerek yola çıkan markası Dinozor Çocuk logosuyla okurlara ulaşıyor.

Edebiyat öğretmeni ve yazar Sezin Mavioğlu, 10 Aralık 2023 Pazar günü 14.00’te Pendik’te bulunan İBB Hasan İzzettin Dinamo Kütüphanesi’nde  “Kitaplar Arasında Bir Karınca” başlıklı okuma etkinliği gerçekleştirecek. 6-7 yaş grubuna yönelik etkinlikte Mavioğlu, yolu bir gün Karınca Adası’na düşen Kitap Karıncası’nın, adaya gelene kadar başından neler geçtiğini öğrenmek için Karınca Adası adlı kitabını çocuklarla birlikte okuyacak. Kitap dostlarının eşlik edeceği okuma macerası boyunca çocuklar profesör kitaplarla, gezgin kitaplarla ve sevimli bir aileyle karşılaşacaklar. Ailenin babası “roman”, çocukları “öykü”, “şiir” ve “masal”la birlikte çocuklara yol gösterecek ve çocuklar, Karınca Adası’na giden gizli yolu hep birlikte keşfedecekler.

Uzun zaman önce “kitap evi”ne sığınmış olan karınca, nefis kokuları duyup kitabından dışarı çıkar ve kütüphane rafında gezinirken karşılaştığı tüm kitaplarla ilgili bilgi sahibi olmaya başlar. Karıncamız raflardaki bu yolculuğunda şiir, öykü, roman türlerinden oluşan büyük bir aileyle tanışır. Macera düşkünü gezi kitaplarının anlattıklarının büyüsüne kapılır. Profesör kitaplardan ise o güne kadar kendi türüyle ilgili bilmediği bir şeyi öğrenir. Acaba kitap dostları, karıncamıza neler anlatacaktır?

edebiyathaber.net (6 Aralık 2023)

Yorum yapın