Medeniyet tarihinin benzersiz bir yorumu ve türümüzün nasıl hayatta kalacağına dair bir öngörü

Aralık 6, 2023

Medeniyet tarihinin benzersiz bir yorumu ve türümüzün nasıl hayatta kalacağına dair bir öngörü

Jeremy Rifkin’in Dayanıklılık Çağı adlı kitabı Doğan Kitap tarafından Solina Silahlı çevirisiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden:

Medeniyet tarihinin benzersiz bir yorumu ve türümüzün nasıl hayatta kalacağına dair bir öngörü.

Dayanıklılık Çağı’nda Jeremy Rifkin bizi geçmişte, günümüzde ve gelecekte bir yolculuğa çıkarıyor. Sanayi Devrimi sonrasındaki İlerleme Çağı’nda zamanı verimli kullanmaktan daha önemli bir şey yoktu. Elimizin altındaki tüm kaynakları işlemek ve tüketmek için hızla çalışıyor, servetimizi artırırken doğayı sömürüyorduk.

Jeremy Rifkin, içinde bulunduğumuz yeni çağda verimli ekonominin yerini uyumlu ekonomiye bırakacağını iddia ediyor. Yeni nesil büyümedense gelişmeye, finans merkezlerindense ekoloji merkezlerine, üretkenliktense yenilenebilirliğe, küreselleşmedense globalleşmeye, jeopolitiktense ekoloji politikalarına, temsili demokrasidense vatandaş meclislerine önem veriyor.

İnsanlık olarak gelecekten gittikçe daha çok tedirgin olmaya başladığımız bir dönemde Rifkin bize doğayla uyumlu bambaşka bir dünyanın mümkün olduğunu ve ikinci bir şansımızın olabileceğini gösteriyor.

İlerleme Çağı bitiyor, Dayanıklılık Çağı’na hazır olun.

Kitaptan tadımlık >>>

Yazar Hakkında:

Jeremy Rifkin’in çocukluğu Chicago’da geçti. Pennsylvania Üniversitesi’nde okudu ve Tufts Üniversitesi, Fletcher Hukuk ve Diplomasi Okulu’nda Uluslararası İlişkiler dalında master yaptı. Vietnam Savaşı’na karşı ABD’de ilk ulusal mitingin düzenleyicilerindendir (1967). Bu tarihten itibaren aktivist olarak çeşitli faaliyetlerde bulundu. Televizyonda ve çeşitli üniversite ve topluluklarda konuşmalar yapan Rifkin, Birleşik Devletler Kongre komitelerine ve iktisadi-sosyal konularda sendikacı ve idarecilere danışmanlık yapmıştır. Başkanlık komisyonu tarafından, ABD ekonomisinin gelecekteki tercihlerinin ne olması gerektiği hususunda görüşlerine başvurulmak için seçilen 12 iktisatçıdan birisi olmuş, Temsilciler Meclisi Liderliği adına genetik mühendisliği konulu ilk geniş kapsamlı brifingi sunması için Kongre’nin gelecekle ilgili Tahkikat Komisyonu tarafından davet edilmiştir. Jeremy Rifkin halen Washington DC’de yaşamaktadır.

edebiyathaber.net (6 Aralık 2023)

Yorum yapın