Balkan Naci İslimyeli’nin DÜŞÜNCE DURAKLARI / Çapraz Sorgulamalar sergisi 20 Eylül’de açılıyor

Eylül 14, 2023

Balkan Naci İslimyeli’nin DÜŞÜNCE DURAKLARI / Çapraz Sorgulamalar sergisi 20 Eylül’de açılıyor

2022 yılında kaybettiğimiz ressam, şair, düşünür ve akademisyen Balkan Naci İslimyeli, 76. doğum günü olan 20 Eylül tarihinde, Epsilon Yayınevi’nin yayımladığı eserleri ve Ekavart Gallery’de düzenlenecek DÜŞÜNCE DURAKLARI / Çapraz Sorgulamalar sergisiyle sanatseverlerle buluşacak. 

50 yıllık sanat hayatı boyunca eğitim metodolojisi olarak benimsediği aforizmalarıyla biricik öğrencilerine yalnızca sanatı değil ilkeli yaşamayı, vicdanı, örnek birer insan olmayı öğreten Balkan Naci İslimyeli; atölyesinde öğrencileriyle zihinlerin karmaşık dünyasına ışık olmuş ve bu ışık sözcüklere, yapıtlara yansımıştı. 

2022 yılında kaybettiğimiz İslimyeli geriye güçlü bir külliyat ve onun saçtığı ışıkta sanat yolunu adımlayan muhteşem insanlar bıraktı. Epsilon Yayınevi 20 Eylül’de, İslimyeli’nin  Düşünce Durakları kitabının yanı sıra İstanbul, Hiç ve Geçerken adlı şiir kitaplarını da yayımlayacak. 

Gülfem Dedeoğlu küratörlüğündeki Düşünce Durakları, İslimyeli’nin Işık Üniversitesi’nde eğitim verdiği öğrencileri Gökhan Balkan, Irmak Dönmez, Melih Koçali, Müjgan Sağlam, Nihal Sak ve Şermin Kıvanç Seval’in çalışmalarını bir araya getiriyor. İslimyeli’nin aforizmalarının izdüşümü diyebileceğimiz bu yapıtlara Balkan Naci İslimyeli’nin “Asılsız Gölge” ve “Düş Resimleri” koleksiyonlarından seçmeler eşlik ediyor. 

“Gözümüz, suç ortağımızdır. Her göz, yalancı tanıktır. Gerçek görülmez, aranır.” diyen İstimyeli’nin DÜŞÜNCE DURAKLARI / Çapraz Sorgulamalar sergisi 15 Ekim 2023 tarihine kadar ziyaret edilebilir. 

edebiyathaber.net (14 Eylül 2023)

Yorum yapın