Cemal Süreya anıldı

Nisan 28, 2015

Cemal Süreya anıldı

29034346Cemal Süreya ölümünün 25. yıldönümünde yapılan sempozyumla anıldı.

Hürriyet’ten Murat Yeşilyurt’un haberine göre, Yıldız Teknik Üniversitesi ve Kültürlerarası Şiir ve Çeviri Akademisinin işbirliğiyle düzenlenen “Güvercinin Uçuşunu Bölüşüyoruz” başlığını taşıyan sempozyum, 27 Nisan 2015 tarihinde Yıldız Teknik Üniversitesi Yıldız Kampüsü Oditoryumunda gerçekleşti.

Sempozyum, Sezai Sarıoğlu ve Nar Sesleri’nin şiirli-müzikli karşılamasıyla başladı. Sempozyumun açılış konuşmalarını, Doğan Hızlan, Prof. Dr. Yakup Çelik ve  Enver Ercan yaptı. Açılış Konuşmalarının ardından ‘Şair Cemal Süreya’ başlıklı 1. oturum başladı.

Konuşmalarda Cemal Süreya’nın hayatından kesitler, ailesiyle ilişkiler de dile getirildi. Annesinin ölümünden sonra yaşadığı sıkıntılı günlere değinildi. Daha rahat sayılabilecek günlere ancak parasız yatılı sınavını kazandığı zaman kavuşabildi. Konuşmalarda siyasal bilgiler Fakültesi’nden Arkadaşı olan Şair Sezai Karakoç’la olan arkadaşlığı da anlatıldı.

Sempozyumun bir özelliği de Cemal Süreya’nın çeşitli yönlerinin genç akademisyenler ve genç yazarlar tarafından gündeme getirilmesiydi.

Prof. Dr. Yakup Çelik açılış konuşmasında bu sempozyumda akademisyenlerle yazarların bir araya geldiğini belirtti.

5 oturumda gerçekleşen ve şairliği yanı sıra yazarlığının da irdelendiği sempozyuma; Prof. Dr. Abdullah Uçman, Doç. Dr. Bâki Asiltürk, Yard. Doç. Dr. Fatih Özdemir, Gülce Başer, Hilal Karahan, Murat Lüleci, Prof. Dr. Aynur Koçak, Prof. Dr. Mustafa Kurt, Yrd. Doç. Dr. Haluk Öner, Haydar Ergülen, Mustafa Fırat,  Prof. Dr. Emel Kefeli, Doç. Dr. Seval Şahin, Yrd. Doç. Dr. Emel Koşar, Nursel Duruel, Tozan Alkan, Prof. Dr. Yaşar Şenler, Doç. Dr. Ayşe Banu Karadağ, Cenk Gündoğdu, Bahanur Garan, Orhan Alkaya, Günel Altıntaş ve küçük İskender gibi isimler konuşmacı olarak katıldı.

Sempozyum Prof. Dr. Yakup Çelik’in kapanış konuşmasının ardından son buldu.

edebiyathaber.net (28 Nisan 2015)

Yorum yapın