Dağlarca, ölümünün 9. yıl dönümünde bir dizi etkinlikle anılıyor

Ekim 13, 2017

Dağlarca, ölümünün 9. yıl dönümünde bir dizi etkinlikle anılıyor

Sağlığında arkadaşları arasında ‘şiirin Pisagoru’ olarak adlandırılan Fazıl Hüsnü Dağlarca ölümünün 9’uncu yılında Ataşehir Belediyesi’nin düzenlediği etkinlikle anılacak.

Hayattayken ‘Yaşayan En Büyük Şair’ olarak nitelenen “Türkçem benim ses bayrağım” diyen şiar Fazıl Hüsnü Dağlarca için 13-20 Ekim tarihleri arasında Novada Ataşehir AVM Cemal Süreyya Sergi Salonu’nda İsa Çelik’in yayımlanmamış fotoğraflarından oluşan ‘Dağlarca Sergisi’ açılacak. Otuz fotoğrafın yer alacağı serginin adı ‘İsa Çelik Objektifinden Dağlarca Fotoğrafları.’

Dağlarca’nın ölüm günü olan 15 Ekim’den önce Karacaahmet Mezarlığı’nda şairin mezarı başında anma yapılacak ve ardından İçerenköy’de Neşat Ertaş Kültür Evi’nde şairle ilgili panel düzenlenecek. Alâettin Bahçekapılı’nın görsel radyo biçiminde sunacağı panele edebiyat eleştirmeni yazar Doğan Hızlan, akademisyen Hilmi Yavuz, edebiyat tarih araştırmacısı Konur Ertop, fotoğraf sanatçısı İsa Çelik, Dağlarca’nın yakın dostu, Ruhan Ertop, Çocuk Vakfı Başkanı Şair Mustafa Ruhi Şirin, Dağlarca şiir ödülü sahibi Ömer Erdem konuşmacı olarak katılacak.

Şiir dinletisi ve video gösterimi

Panelistler, Dağlarca’nın, dünyaya, şiire, çocuklara bakışını, insan ilişkilerini değerlendirecek. Dağlarca’nın şiirlerinin TRT eski sunucusu Levent Biteçik tarafından sunulacağı panelde, Dağlarca’nın yabancı dillere çevrilen şiirlerinden örnekler verilecek. Etkinlikte şairin Ruhu Su ve Eşber Yağmurdereli tarafından bestelenmiş yapıtlarına da yer verilecek. Panel sırasında Dağlarca’nın video görüntülü sesi da yayınlanacak.

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, etkinlik için “Kurtuluş Savaşı’nı şiirleştirerek daha çok sevilmesine ve bilinmesine yol açan yüzden fazla esere imza atan, Fazıl Hüsnü Dağlarca’yı anmak bizim ona ödemeye çalıştığımız minnet borcudur” dedi.

Kaynak: Gazete Duvar (13 Ekim 2017)

Yorum yapın