Bayram tatiliniz “Ben Okurum” sohbetleriyle renklensin

Temmuz 13, 2021

Bayram tatiliniz “Ben Okurum” sohbetleriyle renklensin

Deneyimli yayıncı ve Storytel’deki birçok kitabın sesi Deniz Yüce Başarır’ın, her bölümünde özenle seçtiği konuklarıyla farklı bir kitaba odaklandığı podcast serisi “Ben Okurum”, en çok dinlenen bölümlerinden oluşan özel seçkisiyle bayram tatilinizi bilgi ve sohbetle renklendiriyor.

Başarır’ın storytel.tr sponsorluğunda hazırladığı “Ben Okurum”un; Hakan Günday ile Tutunamayanlar’a, Zülfü Livaneli ile Suç ve Ceza’ya, Celal Üster ile Hayvan Çiftliği’ne odaklanan bölümleri bayram tatilinizi daha da keyifli kılacak. Kitaplar üzerine bir arkadaş sohbeti tadında ilerleyen ve aynı zamanda bilgilendiren “Ben Okurum”un, yayınlanmış 41 bölümünün tamamına Storytel, Spotify ve Apple Podcasts başta olmak üzere farklı kaynaklardan ulaşılabiliyor.

Büyük ilgiyle takip edilen podcast serisi “Ben Okurum”un her bölümünde Deniz Yüce Başarır farklı bir konukla, iz bırakan önemli bir kitaba odaklanarak dolu dolu bir sohbete imza atıyor. Dinleyicilerine kitapla ilgili bilgileri, kendi fikirlerini, yaşanmışlıklarını paylaştığı metinleri sunan Başarır, kitabın yazarıyla ilgili anahtar niteliğinde bilgiler vermeyi de ihmal etmiyor. Sohbetle bilgiyi buluşturan “Ben Okurum”da söz konusu kitaptan alıntılar da Başarır’ın sesinden kitap meraklılarına ulaşıyor. 

Tutunamayanlar – Hakan Günday

“Ben Okurum”un bu bölümünde, 1974 yılında 40 yaşındayken aramızdan ayrılan, hayattayken hiçbir kitabı tekrar baskı yapmayan ama özellikle 90’lı yıllardan başlayarak Türkiye’nin en çok okunan yazarları arasına giren Türk Edebiyatı’nın en önemli isimlerinden biri Oğuz Atay var. Ve tabii onun roman sanatının boyutlarını genişleten kült romanı Tutunamayanlar. Arkadaşı Selim Işık’ın intiharının ardından arkadaşının neden kendini öldürdüğü, neden tutunamadığı sorusunun peşinden uzun bir yolculuğa çıkan Turgut Özben, onu tanıyan birçok kişiye ulaşacak, onunla ilgili bir sürü yeni bilgi edinecek ama yine de gerçek resmi tamamlayamayacaktır. Ve bu arada kendini de sorgulamaya başlar Turgut. Bu yolculuk biraz da onun kayboluşu ya da kendini buluşudur. Deniz Yüce Başarır, kurgu ve dilde büyük deneyler yapan, okurunu özgürlüğe çağıran, bu önemli romanı Türkiye’nin en sevilen yazarlarından biriyle, Hakan Günday ile konuşuyor. Ne de olsa, Günday’ın Az adlı romanı da Atay’a adanmış değil mi? 

Suç ve Ceza – Zülfü Livaneli

“Ben Okurum”un bu bölümünün odağına, dünya edebiyat tarihinin en önemli, en tanınmış eserlerinden biri yerleşiyor: Suç ve Ceza. Deniz Yüce Başarır, Fyodor Mihayloviç Dostoyevski’nin bu ölümsüz eserini Türkiye’nin en çok okunan yazarlarından biriyle, Zülfü Livaneli ile konuşuyor. Romanın kendi kadar ünlü kahramanı Raskolnikov’un ruhundaki karmaşaya tanık olmak, 19. yüzyıl Rus edebiyatının derinliklerine dalmak, Dostoyevski’nin çalkantılı hayatı hakkında bilgi edinmek için bu keyifli sohbeti kaçırmayın! 

Hayvan Çiftliği – Celal Üster

Ülkemizde hemen hemen her yayınevinin George Orwell kitapları yayımlamaya başladığı 2021 yılında “Ben Okurum” da bir bölümünü İngiliz yazarın ünlü eseri Hayvan Çiftliği’ne ayırıyor. Yergi edebiyatının en iyi örneklerinden biri olarak kabul edilen romanın tarihi göndermelerini, Orwell’in macera dolu hayatını ve elbette bu hayatın sonucunda ortaya çıkan diğer eserlerini de irdeleyen bir bölüm bu. Deniz Yüce Başarır, Bir Peri Masalı alt başlığını da taşıyan romandan günümüze ve aslında her devire gönderme yapan çok ilginç bölümleri seslendirirken, hem bu kitabın hem de Orwell’in meşhur distopyası 1984’ün çevirmeni Celal Üster ile gerçekleştirdiği sohbet de dinleyenlerin ufkunu genişletiyor. İnsanları alt edip, yönetime geçen hayvanların akıbetini merak ediyor, Orwell’in cesur hayatının izlerini sürmek istiyorsanız “Ben Okurum”a davetlisiniz…

Storytel Türkiye’nin sponsorluğunda hazırlanan “Ben Okurum”un tüm bölümlerine Storytel, Spotify, Apple Podcasts, Podtail, CastBox ve Simplecast’ten ulaşılabilir.

TÜM BÖLÜMLER

  1. Mandarinler – Filiz Aygündüz
  2. Kirpinin Zarafeti – Nermin Yıldırım
  3. İstanbullu Rum Bir Ailenin Mutfak Serüveni – Omca Korugan ve Aybek Korugan
  4. Ağaçların Gizli Yaşamı – Pelin Yüceyaltırık
  5. Yedi Yıl – Regaip Minareci
  6. Bilinmeyen Bir Kadının Mektubu – Alper Hasanoğlu
  7. İstiridye Üstü Girit – Başar Başarır
  8. Ülkenin Sonuna – Eray Ak
  9. Nohut Oda Bakla Sofa – Tülin Kozikoğlu
  10. Renksiz Tsukuru Tazaki’nin Hac Yılları – Sevinç Erbulak
  11. Günlerin Köpüğü – Tuna Kiremitçi
  12. Veba – Mario Levi
  13. At Çalmaya Gidiyoruz – Müge İplikçi
  14. Kolera Günlerinde Aşk – İsmail Güzelsoy
  15. Aşkın Celladı – Gülcan Özer
  16. Usta ve Margarita – Merve Engin
  17. Mutfak Zevkinin Son Günleri – Mehmet Yaşin
  18. Tutku – Can Kozanoğlu
  19. İlk Aşk – Yektan Kopan
  20. Yeraltı Demiryolu – Begüm Kovulmaz
  21. Momo – Zeynep Sevde
  22. Suç ve Ceza – Zülfü Livaneli
  23. Mutsuzluk Zamanlarında Mutluluk – Hakan Bıçakcı
  24. Martı – Akasya Asıltürkmen
  25. Yalnız Bir Avcıdır Yürek – Irmak Zileli
  26. Narziss ve Goldmund – Sevengül Sönmez
  27. Gurur ve Önyargı – Aslı Perker
  28. Tutunamayanlar – Hakan Günday
  29. Kafesteki Kuş Neden Şakır Bilirim – Nilüfer Devecigil
  30. Fahrenheit 451 – Doğu Yücel
  31. Şiirler / Behçet Necatigil – Hilmi Yavuz
  32. Barbarları Beklerken – Yavuz Ekinci
  33. Günler Aylar Yıllar – Bedia Ceylan Güzelce
  34. Hayvan Çiftliği – Celal Üster
  35. Masalların Büyüsü – Judith Malika Liberman
  36. Gülün Adı – Ahmet Ümit
  37. Saatleri Ayarlama Enstitüsü – Handan İnci
  38. Orlando – Ece Temelkuran
  39. Dorian Gray’in Portresi – Hamdi Koç
  40. Miras – Deniz Bolşoy
  41. Çavdar Tarlasında Çocuklar – Ahmet Mümtaz Taylan

edebiyathaber.net (13 Temmuz 2021)

Yorum yapın