2020 Yunus Nadi Öykü Ödülü’nü kazanan Murat Çelik’in üçüncü şiir kitabı

Ocak 7, 2021

2020 Yunus Nadi Öykü Ödülü’nü kazanan Murat Çelik’in üçüncü şiir kitabı

Murat Çelik’in yeni şiir kitabı Planlı Yapılmadık Holden Kitap etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Planlı Yapılmadık, 2020 Yunus Nadi Öykü Ödülü’nü kazanan Murat Çelik’in üçüncü şiir kitabı. Kitap “Konuşma Çabası”, “Devlet Şiirleri” ve “Sololar” başlıklı üç bölümden oluşuyor. İlk bölümde konuşmanın imkânsız iletişimini monologlarla aile içine taşıyan Çelik, ikinci bölümde temrenleri devlete ve iktidara çeviriyor. Düzyazı şiirlerden oluşan “Sololar”da ise ekran görüntüsünü ülkenin en çalkantılı günlerinden alan şair, bu üç solo parçayı politik tavrını sakınmadan, bireyselliğe indirgeyerek kuruyor. Planlı Yapılmadık‘taki kayıtlar, imge ile deneyin dönüştürücü gücüyle bazı sınırları ihlal ederken bazılarını da yeniden çiziyor. 

Arka Kapak Yazısı

     ben susup duran bir havluya yüzünü susan bir havluya sabahı seninle uyuyalım mı demeğe geldim. ben geldim. sorularımdan ölmek üzere.

    askıda duran palto nasıl ıslanmıştı. şemsiye öyle eşikte beklesinmiş bırak. iki kısa gölge, iki beyaz çarşaf çarşaf. ben geldim. ben geldim. unuttuğun fotoğrafa sığalım mı? renkler ölü siyah. gülmeler yarı kesili.

     ben geldim.

    parkın demir kapısında. yağmurlu. yüzüne dokunurken. yağmurlu. ardımızı şemsiyeyle örtmüştük. sen hatırlıyorsan ölmemiştir. demiş biri. bellek ölmemiş’ler”le dolu.

    ben geldim.
    ben geldim.

    bunu da.

edebiyathaber.net (7 Ocak 2021)

Yorum yapın