12 yıldır “iyi kitap”ların izinde

Mart 3, 2021

12 yıldır “iyi kitap”ların izinde

Türkiye’de çocuk ve gençlik edebiyatı alanında yayımlanan tek dergi olan İyi Kitap 12 yaşında.

İlk sayısı 2009 yılının Mart ayında yayımlanan dergi, o tarihten bu yana iyi kitapların izini sürüyor ve okurlarını “iyi kitap”larla buluşturuyor. 

İyi Kitap’ın Yazı İşleri Müdürü Safter Korkmaz, “Tam 12 yıldır, alanında ilk ve tek olmanın omuzlarımıza yüklediği sorumluluk duygusundan ve ilkeli yayıncılık anlayışımızdan ödün vermeden ”kendi geleneğimizi” yaratmanın ve bunu başarıyla sürdürmenin haklı gururunu yaşıyoruz. 132 sayıdır, çocuk ve gençlik kitaplarından derlediğimiz güncel örnekleri takipçilerimizle buluşturmakla kalmıyor; çocuk edebiyatının sorunlarına işaret ediyor ve çözüm yolları öneren bir yayın çizgisi izlemeye gayret gösteriyoruz. İlk sayıdan bu yana, kimi zaman övgüleri kimi zamansa yergileriyle ama hiç azalmayan destekleriyle varlıklarını hep yanımızda hissettiğimiz okurlarımıza ve elbette değerli katkılarıyla dergimizi var eden yazarlarımıza teşekkürlerimizi borç biliriz.” diyor.

Derginin 132. sayısı yine dopdolu

İyi Kitap’ın 12. yaşını kutladığı 132. sayısında çocuk ve gençlik kitapları arasından yapılan güncel seçki yer alıyor.

Sema Aslan, ödüllü yazar Hanzade Servi‘nin Obsesif-Kompulsif Bozukluk (OKB) hakkında farkındalık yaratan yeni romanı Kumsal’ın Çizgili Dünyası‘nı inceliyor. Karin Karakaşlı, çağdaş edebiyatın usta öykücüsü Cemil Kavukçu‘nun İlginç Bir Şey Yapmalıyız adlı kitabını tanıtıyor. Çocuk ve gençlik yazınımızın üretken kalemlerinden Koray Avcı Çakman”Tavşan Deliği” ve ”Aynanın İçinden” isimli yeni sayfalarımızın ilk konuğu oluyor. Bu sayfalarda, Elif Şahin Hamidi‘nin yazarla gerçekleştirdiği renkli bir söyleşiye de yer veriliyor. Gökçe GökçeerApti’nin Beni‘nden tanıdığımız Reza Dalvand‘ın önyargı, bilinmeyene duyulan merak ve sınırsız hayal gücü üzerine dikkat çekten resimli öyküsü Küçük Siyah Bir Şey‘i mercek altına alıyor. Fethi Yılmaz, sevilen yazar Şermin Yaşar‘ın, bir mandalina çekirdeğinin küçük bir çocuğun ellerinde nasıl bir hazineye dönüştüğünü anlattığı Cebimde Mandalina Ağaçları kitabını irdeliyor. Emel AltayYeşim Saygın‘ın sıradan bir başlangıçtan gizemli bir maceraya uzanan Günlükte Saklı Sırlar adlı eserini masaya yatırıyor. Deniz Poyraz, Japon manga ustası Keiji Nakazawa‘nın kültleşmiş ”Yalınayak Gen” serisinin sekizinci halkası Ölüm Tacirleri‘ni yazıya döküyor. Işıl SümerAslı Tohumcu ve Mavisu Demirağ‘ın ortak resimli kitap projeleri Benim Babam Kötü Örnek‘i yorumluyor. Son olarak, ”Sahaf Dükkânı” köşemizde Doğan Gündüz, geçen ay başlattığı ”Türkiye’de resimkitapların ortaya çıkışı” adlı dosyasını sürdürüyor.

İyi Kitap‘a, derginin web sitesi www.iyikitap.net’in yanı sıra çeşitli dijital dergi platformlarından (www.magzter.com vb.) ulaşabilir, dergiyle ilgili güncel bilgilerden haberdar olmak için İyi Kitap’ın sosyal medya hesaplarını takip edebilirsiniz.

edebiyathaber.net (3 Mart 2021)

Yorum yapın