Notos’un Mart-Nisan, 85. sayısı çıktı

Mart 3, 2021

Notos’un Mart-Nisan, 85. sayısı çıktı

Notos’un Yüzyılın 100. Şairi soruşturması temalı, Mart-Nisan sayısı yayımlandı.

Tanıtım bülteninden:

Notos her yıl farklı bir konuda düzenlediği geleneksel yıllık soruşturmalarının on beşincisinin sonuçlarını Mart-Nisan, 85. sayısında açıkladı. Bu yılki soruşturmanın konusu edebiyat kamuoyumuzun en önemli bulduğu şairler. Soruşturmanın sonunda ortaya bütün meraklıları için bakılacak, izlenecek, değerlendirilecek bir liste, bir kılavuz çıktı. Dünya şiirinin son yüzyılından biraz daha uzun geçmişini kapsayan Yüzyılın 100 Şairi soruşturması 365 şair, yazar ve editörün yer aldığı önemli bir kamuoyunun seçimlerini yansıtıyor. Dosya kapsamında Bâki Ayhan T., Yücel Kayıran, Haydar Ergülen, Gonca Özmen, Roni Margulies’in yazıları, Selçuk Demirel, Onur Aşkın ve Seda Mit’in desenleri yer alıyor.

Notos’un bu sayısında Herralde Roman Ödülü sahibi İspanyol yazar Andrés Barba ile Türkçede yeni yayımlanan romanı Işıklar Ülkesi, çocukluk miti ve yazma süreci üstüne bir söyleşi yer alıyor.

Aganta bölümünde günümüz edebiyat dünyasına ve güncel kitaplara dair yazılarıyla Alper Güngör, Aslı İdil Kaynar, Pınarnaz Eren, Esin Akşar ve kısa bir denemesiyle Maria Popova‘nın yazıları var.

Bir Yazarın Seçtikleri bölümünde Şükran Yiğit etkilendiği ve kişisel tarihinde yeri olan kitapları, Defne Sandalcı ise en çok etkilendiği şairi nedenleriyle birlikte Notos’a anlatıyor.

Kerem Işık ve Melih Günaydın kısa sorulara kısa yanıtlarla kendi yazarlık serüvenlerini ve yayımlanan son kitaplarını anlatıyor.

Foto-Yazı bölümünde Begüm Yamanlar’ın fotoğrafını İdil Deniz Türkmen kısa bir anlatıyla yorumluyor.

Kitaplık bölümünde Banu Yıldıran Genç, Dorothy Parker’ın toplu öyküleri Yarın Berbat Bir Gün ve Çıplakları Giydir’i, Esra Ertan, Jaklin Çelik’in Sarhoşların Perşembesi romanını, Gökhan Yılmaz, Serkan Türk’ün ilk romanı Ausgang’ı, Şenay Eroğlu Aksoy, Ayça Erkol’un öykü kitabı Bir Kış Gecesi Misafiri’ni inceliyor.

Notos’un bu sayısında öyküleriyle yer alan yazarlar: Eugene McCabe, Zafer Doruk, Celâl Üster, Hacer Paçacı, Aziz Avcı, Doğuş Benli, Özge Akdeniz, Burcu Çalışkan, Ümit Aykut Aktaş, Tunç Kurt, Başak Arslan, Başak Güntekin, Ahmet Bayram.

edebiyathaber.net (3 Mart 2021)

Yorum yapın