Prof. Dr. Osman Müftüoğlu’dan yeni kitap: “Hayatın Senin Elinde”

Mart 3, 2021

Prof. Dr. Osman Müftüoğlu’dan yeni kitap: “Hayatın Senin Elinde”

Prof. Dr. Osman Müftüoğlu’nun yeni kitabı “Hayatın Senin Elinde” Destek Yayınları etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Günümüzde yalnızca teşhis ve tedaviye odaklanan klasik tıp anlayışının çok ötesine geçildi. Artık yalnızca laboratuvar raporları, rakamlar ve görsel verilere değil kişilerin duygularına, insanın kendisine de önem verilen yeni ve farklı bir sağlık yaklaşımının olduğu bir zamandayız. Bu yaklaşım sağlığı korumayı ve geliştirmeyi de en az teşhis ve tedavi kadar önemsiyor. İnsanları bir cihaz gibi algılamak yerine bütün olarak anlamaya odaklanıyor. Eski ile yeniyi, geçmiş ile geleceği, ruh ile bedeni, modern ile gelenekseli birleştirerek sağlığımızı koruma ve geliştirmeye, sorunlarımızı çözmeye çalışıyor.

Osman Müftüoğlu yeni kitabı Hayatın Senin Elinde ile sağlığımıza işte tam da bu yaklaşımla bakmamızın yollarını gösteriyor.

“Bu kitap bedenden ruha, ruhtan bedene uzanan köklü ve kadim bir şifa arayışının özetinden, yeni, modern, bilimsel ama birleştirici yeni bir tıbbın şifrelerinden ibarettir.”

Arka Kapak Yazısı:

İnsanın çevreye verdiği zarar, yeni ve şaşırtıcı hastalıklar, birbiri ardına gelen salgınlar ve daha pek çok sağlık sorunu olarak geri dönüyor. İşin daha da kötü yanı, bütün bunlar olurken bile ısrarla ve hâlâ sağlığının değerini bilmeyenler çok… Sağlık, ciddi bir meseledir.

Ömürlerimiz uzuyor belki ama eskisine göre daha sık ve çok hastalanıyoruz artık. Bu kötü gidişata dur demenin vakti sizce de gelmedi mi?

Bilin ki sağlık alanında da yeni bir dünya düzeni var bundan böyle. Bu yeni düzenin kuralları da sonuçları da şimdiden belli:

Ruhunu bedenden koparanlar, aşırı hırslanarak ve hızlanarak huzuru ıskalayanlar, modern tıbbı geleneksel tıptan ayrı sananlar bundan böyle, eskisinden daha çok zorlanacaklar.

Bu kitap bütüncül bir şifa yolculuğu için güçlü bir kaynak olarak hazırlandı. Dünyanın karşımıza çıkaracağı yeni zorluklarla ve hastalıklarla baş etmenin yolları yok değil…

Yazar Hakkında:

Osman Müftüoğlu, 1955’te Anamur’da doğdu. 1972’de Anamur Lisesi’ni, 1978’de Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni bitirdi. 1984’te iç hastalıkları uzmanı, 1989’da endokrinoloji ve metabolizma hastalıkları klinik şefi yardımcısı, 1989’da doçent, 1990’da iç hastalıkları klinik şefi, 1997’de profesör oldu. Uzun yıllar 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in özel doktorluğunu yaptı. 1993-2001 yılları arasında Ankara Numune Hastanesi başhekimliği ve Dokuzuncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in sağlık başdanışmanlığı görevlerinde bulundu. Türkiye Diyabet Derneği, Ankara Diyabet Derneği, Türk Hipertansiyon ve Nefroloji Derneği, Türk İç Hastalıkları Derneği ve Osteoporoz Çalışma Grubu üyesi olan Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, Sağlık Bakanlığı Yüksek Sağlık Şûrası, Etik Kurul ve İlaç Ruhsatlandırma Komisyonu’nda görev yaptı. Kurduğu Yaşasın Hayat Kliniği’nde hekimlik mesleğini sürdüren Prof. Dr. Osman Müftüoğlu’nun bugüne kadar yayımlanmış on üç kitabı var. Halen Hürriyet gazetesinde yazmakta, aynı zamanda NTV ve Fox TV’de programlar yapmaktadır.

edebiyathaber.net (3 Mart 2021)

Yorum yapın