Harry Potter hayranlarından Amazon’a tepki

Ağustos 3, 2016

Harry Potter hayranlarından Amazon’a tepki

sub-buzz-29384-1470071703-131 Temmuz’da piyasaya sürülen Harry Potter serisinin 8. ve son kitabı Harry Potter and the Cursed Child (Harry Potter ve Lanetli Çocuk), kitap raflarında yerini aldığı gün uzun kuyrukları arkasından sürüklerken bazı Amazon müşterileri için de aksilikler birbirini kovaladı.

Jack Thorne tarafından tiyatro sahnesine uyarlanan, J.K. Rowling, Jack Thorne ve John Tiffany imzalı senaryo kitabı, pek çok Harry Potter hayranı tarafından Amazon’dan önden sipariş edildi. Fakat geçtiğimiz pazar günü piyasaya sürülen kitabın, insanların daha önceden eline geçmemesi büyük bir krize ve özellikle sosyal medya üzerinden büyüyen bir tepkiye sebep oldu.

Bazı kişiler bu durum karşısında siparişlerini iptal ederken Amazon, kendisine ulaşan hayalkırıklığı ve kızgınlık dolu tepkilere sosyal medya üzerinden takipçi yorumu vasıtasıyla açıklama getirdi. Açıklamasında kitabın Pazar günü piyasaya sürülmüş olmasına dayanarak yaşanan gecikmenin, “öngörülemeyen koşullar”dan ötürü yaşandığını belirtirken Buzzfeed News‘e ayrıca bir açıklama yaptı ve şu sözleri dile getirdi:

Harry Potter’ın 8. hikayesi Harry Potter and the Cursed Child isimli kitabın piyasaya sürülmesi geniş kitlelerce bekleniyordu. Buna destek olmak adına Amazon, müşterilerine birçok satın alım seçeneği sunmaktan memnundu. Kitabın Kindle versiyonunu indirmek, Prime Now geceyarısı sevkiyatı yapmak (Amerika’da 250’den fazla metropol alan için bu seçenek önerildi.) Hazine Kamyonu’ndan (Treasure Truck)  geceyarısı temini, Amazon.com’dan önden sipariş etmek ve Amazon kitapevlerine gitmek gibi seçeneklerimiz mevcuttu.

Haber: Gizem Aslan – edebiyathaber.net (3 Ağustos 2016)

Yorum yapın