Adeta bir fenomen haline gelen “her yaşın ve her çağın kitabı”

Aralık 24, 2021

Adeta bir fenomen haline gelen “her yaşın ve her çağın kitabı”

Charlie Mackesy’nin Çocuk, Köstebek, Tilki ve At  adlı kitabı, Tankut Baler çevirisiyle Mundi tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Tüm dünyada 2,5 milyondan fazla okurun kalbine dokunan Çocuk, Köstebek, Tilki ve At Türkçede!

Bir bahar günü kırlarda tek başına dolaşmaya çıkan bir oğlan çocuğu, önce bir köstebekle, sonra da bir tilki ve bir atla tanışıp arkadaş oluyor; konuşa konuşa yürürlerken birbirlerine sordukları sorular üstünden kitap da bizi dostluk, hayat, sevgi ve ihtiyaçlar üzerine düşündürüyor.

Çocuk, Köstebek, Tilki ve At yalnızca nefis bir kitap değil, aynı zamanda derinlikli bir sanat yapıtı. Bazılarına göre bir felsefe kitabı, bazılarına göre bir ahlak manifestosu, bazılarına göreyse bir mutluluk rehberi. Sevgi, dostluk, iyi kalplilik üzerine düşündüren, yürek ısıtan çizimlerle bezenmiş evrensel bir kitap.

İlk olarak Ekim 2019’da yayımlanan Çocuk, Köstebek, Tilki ve At yüz haftadan uzun bir süre boyunca Sunday Times Çoksatar Listesi’nde ilk onda kaldı; ayrıca aynı yıl içinde hem Barnes and Noble Yılın Kitabı Ödülü’nü hem de Waterstones Yılın Kitabı Ödülü’nü kazanan ilk kitap oldu. British Book Awards’ta 2020 için kısa listeye kalan Çocuk, Köstebek, Tilki ve At, Nielsen Çoksatar Ödülleri 2020’de de Platin Ödül kazanan sekiz kitap arasında yer aldı.

“Yaşamam gereken dünya burası ama keşke orada yaşasam dediğim dünya, Mackesy’nin yarattığı dünya.” – Elizabeth Gilbert

“Sevgi, dostluk ve iyi kalplilik – bu kitap evrensel bir dil konuşuyor.” – Bear Grylls 

“Harika bir sanat eseri ve insan kalbine açılan harika bir pencere.” – Richard Curtis

“Açıkçası dünyanın şu anda Charlie’nin yapıtına ihtiyacı var.” – Miranda Hart

Çeviri: Tankut Baler
Tür: Çizgi-Yaşam
Sayfa sayısı: 128
Fiyat: 80,00 TL

Charlie Mackesy, Britanyalı sanatçı, illüstratör ve yazar Charles Mackesy, 11 Aralık 1962’de, soğuk ve karlı bir günde doğdu. Radley College ve Hexham, Queen Elizabeth Lisesi’ne devam etti ama yüzmek ve çizmek ilgisini okuldan daha çok çekiyordu. İki kez üniversite okumaya teşebbüs ettiyse de haftası dolmadan vazgeçti. Hiç sanat eğitimi almadı fakat Amerika’da bir portre ressamıyla üç ay geçirmek ona insan anatomisi ve tahtakurularıyla baş etme konusunda çok şey öğretti. Çizerlik kariyerine The Spectator‘da başladı, daha sonra Oxford University Press için kitap illüstrasyonları çizdi. Londra’daki ilk sergisinden sonra New York ve Edinburgh’taki birçok galeride de çizimleri sergilendi. Ekim 2019’da yayımlanan Çocuk, Köstebek, Tilki ve At yüz haftadan uzun bir süre boyunca Sunday Times Çoksatar Listesi’nde ilk onda kaldı; ayrıca aynı yıl içinde hem Barnes and Noble Yılın Kitabı Ödülü’nü hem de Waterstones Yılın Kitabı Ödülü’nü kazanan ilk kitap oldu. British Book Awards’ta 2020 için kısa listeye kalan Çocuk, Köstebek, Tilki ve At, Nielsen Çoksatar Ödülleri 2020’de de Platin Ödül kazanan sekiz kitap arasında yer aldı. Mackesy ayrıca 2020 yılında Maddox Gallery Yılın Sanatçısı Ödülü’nü ve British Book Awards’ta Yılın İllüstratörü Ödülü’nü kazandı. Güney Afrika ve New York’ta yaşamış olan Mackesy’nin çizimleri bugün hapishanelerden sınıflara, kadın sığınma evlerinden hastane odalarına birçok kamusal alanda ve kitaplarda, dergilerde, özel koleksiyonlarda yer alıyor.

edebiyathaber.net (24 Aralık 2021)

Yorum yapın