Malcolm X: “Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.”

Mart 15, 2022

Malcolm X: “Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.”

Özcan Şahin’in “Malcolm X: Benim Olan Tek Şey Günahlarımdır” adlı kitabı Destek Yayınları etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Destek Yayınları Biyografi Serisi’nin yeni kitabı ırkçılıkla mücadelenin sembol ismi Malcolm X’i anlatıyor. 

Günümüz Amerikasında hala suikastı ile ilgili dava devam ederken, ölümü günümüzde hâlâ birçok yönüyle aydınlatılmamış, karanlık ilişkiler ve komplolarla dolu bir olay olarak tarihe geçen Malcolm’un hayatı, insanın ırkçılık üzerine yeniden düşünmesini sağlıyor. 

Atalarının beyaz köle efendileri tarafından konulan ‘Little’ soyadını reddeden, Afrika’dan köle olarak getirilen siyahların soy ismini simgelediğini düşündüğü “X” soyadını alan, kısa süren yaşamını mücadeleyle geçiren Malcolm’un yaşamının dönüm noktalarına yakından bakmak ve “beyaz Amerika’nın kâbusu” olma yolunda ilerlerken yaşadıklarına tanıklık etmek isteyen herkes bu kitabı mutlaka okumalı. 

Arka Kapak Yazısı:

“Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.”

– Malcolm X

Hitap becerisi yüksek, cesur, etkileyici, mücadeleci ve inatçı bir adam değildi o sadece… Malcolm X, bir azınlık mensubu olarak haklarının peşinden koşma cesareti gösteren ve bu yolda geri adım atmadan, insani değerlere sahip çıkmak uğruna hayatını gözden çıkarabilen ilham dolu bir siyahiydi. İnsanca yaşamak için yaşamını tehlikeye atabilecek kadar davasına bağlı biri…

BENİM OLAN TEK ŞEY GÜNAHLARIMDIR, Malcolm X’in mücadeleyle dolu kısacık hayatının hikâyesi değildir sadece. İnsani hakların ve değerlerin kıymeti, bu yolda verilecek mücadelenin önemi ve gerekliliği üzerine “ötekileştirilme” tehdidine karşı takınılabilecek en büyük ve en tesirli tavrın ne olabileceğinin çok katmanlı bir sorgulanmasıdır da aynı zamanda…

Yazar Hakkında:

1989 yılında Hakkâri’de doğdu. 2014 yılında İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü’nü bitirdi. 2014 yılından itibaren çeşitli yazılı ve dijital haber mecralarında muhabirlik ve editörlük yaptı. Aktif olarak medya sektöründe ve içerik üretimi alanında çalışmaya devam ediyor. Benim Olan Tek Şey Günahlarımdır yayımlanan ilk kitabıdır.

edebiyathaber.net (15 Mart 2022)

Yorum yapın