Zeynep Cemali Öykü Yarışması 2023 başvuruları başladı

Aralık 13, 2022

Zeynep Cemali Öykü Yarışması 2023 başvuruları başladı

Türkiye’nin dört bir yanından 6, 7 ve 8. sınıf öğrencilerinin her yıl yoğun ilgi gösterdiği Zeynep Cemali Öykü Yarışması‘nın 2023 yılı başvuruları başladı. Edebiyatımıza yeni öykücüler kazandırmayı amaçlayan yarışmanın teması, Cumhuriyet’in 100. yılına özel SEVİNÇ olarak belirlendi.

Günışığı Kitaplığı tarafından düzenlenen ve 13 yıldır Türkiye’nin genç öykü hafızası haline gelen yarışmaya son başvuru tarihi 22 Mayıs 2023. Edebiyatımızın tanınmış isimlerinden oluşan seçici kurulda bu yıl Aslı Der, Başar Başarır, Haydar Ergülen, Irmak Zileli ve Dr. Müren Beykan yer alıyor.
 
Bugüne dek binlerce gencin katıldığı yarışma, usta öykücü Zeynep Cemali’nin anısını yaşatmak amacıyla her yıl kitaplarından seçilen bir cümlenin kılavuzluk ettiği farklı bir temayı işliyor. 2023 öykülerinin kılavuz cümlesi, Zeynep Cemali’nin Ballı Çörek Kafeteryası kitabından: “Atışmalara şen kahkahalar eklendi.”
 
Yarışmanın ödül töreni 2023 sonbaharında düzenlenecek. Ödüle değer görülen ve dikkati çeken öyküler, Zeynep Cemali Öykü Yarışması Ödüllü Öyküler Kitapçığı 2023’te yayımlanacak.

Başvurmak için>>>

edebiyathaber.net (13 Aralık 2022)

Yorum yapın