Başkomser Nevzat Netflix dizisi olmaya hazırlanıyor

Eylül 30, 2019

Başkomser Nevzat Netflix dizisi olmaya hazırlanıyor

Kayıp Rıhtım’ın haberine göre Netflix Türkiye yeni dizisini buldu. Ahmet Ümit’in meşhur polisiye kahramanı Başkomser Nevzat, Netflix dizisi olmaya hazırlanıyor.

Ahmet Ümit’in meşhur polisiye karakteri Başkomser Nevzat edebiyattan sonra, dizi, sinema ve çizgi roman uyarlamalarıyla karşımıza çıkmıştı. Şimdiyse bir Netflix dizisiyle bizlerle olmaya hazırlanıyor. NTV’nin haberine göre başrol için de iki aday var.

Geçtiğimiz günlerde Ahmet Ümit’in yeni polisiye romanı Aşkımız Eski Bir Roman ile Yapı Kredi Yayınları’na geçtiğini duyurmuştuk. Görünen o ki ünlü dedektif yeni maceralarıyla şimdi de yeni bir mecrada karşımıza çıkmaya hazırlanıyor.

Daha önce Başkomser Nevzat karakterini Karanlıkta Koşanlar adlı televizyon uyarlamasında Uğur Yücel’den izlemiştik. Komiserimizi sinemada gördüğümüz Şeytan Ayrıntıda Gizlidir’de ise bu rolde Çetin Tekindor vardı.

Başkomser Nevzat Rolü İçin Teklifler Yapıldı

Netflix Türkiye’nin yeni projelerinden birisi olduğu söylenen bu polisiye uyarlamasında, başrol için Ahmet Ümit’in aklında iki isim var: Çetin Tekindor ve Uğur Yücel. İki oyuncuya da teklif götürüleceği gelen bilgiler arasında.

Ancak kadroda başka kimler olabilir, Ahmet Ümit’in hangi kitabı ya da kitapları bu dizinin konusu olabilir, bunlara dair bir bilgimiz yok. Ayrıca Başkomser Nevzat’ın daha önce okumadığımız özgün bir macerasıyla da karşı karşıya gelmemiz gayet olası.

Agatha’nın Anahtarı, Şeytan Ayrıntıda Gizlidir, Kavim, İstanbul Hatırası, Beyoğlu’nun En Güzel Abisi, Kırlangıç Çığlığı ve Aşkımız Eski Bir Roman adlı romanlardan ve Tapınak Fahişeleri, Çiçekçinin Ölümü gibi çizgi romanlardan oluşan Başkomser Nevzat külliyatı için yeni bir dönem başlıyor gibi görünüyor.

Netflix Türkiye’nin Hakan: Muhafız (The Protector) ile ilk adımını attığı ve Atiye (The Gift) ile devam ettirdiği yerli – fantastik uyarlamalarından sonra; görünen o ki sıra polisiyede. Netflix’in Türkiye şubesinin ayrıca bir gençlik dizisi olan Aşk 101 (Love 101) üzerine çalıştığı da biliniyor.

Netflix’in RTÜK denetimine rağmen ülkemizdeki çalışmalarını artırarak yola devam etmesi her açıdan sevindirici bir gelişme.

edebiyathaber.net (30 Eylül 2019)

Yorum yapın