Yunus Emre ile fantastik bir yolculuk

Ocak 19, 2023

Yunus Emre ile fantastik bir yolculuk

Ömer Ünal’ın yazdığı, Eda Gizem Keleş’in resimlediği “Kayıp Mısranın Peşinde” Mecaz Çocuk etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Yeşim Taşı Efsanesi serisiyle tanıdığımız Ömer Ünal’ın yeni kitabı raflarda yerini aldı. Ünal, bu kez “Evliyalar ile Yolculuk” serisiyle okurlarıyla buluşuyor. Serinin ilk kitabı “Kayıp Mısranın Peşinde” adını taşıyor. 

Türk mitolojisi, halk kültürü üzerine yaptığı araştırmaları çocuklara hikâyeleriyle sunan Ünal, bu kitapta kendini bulma yolculuğundaki Mete ile Yunus Emre’yi bir araya getiriyor. Kendini bir anda şairler kentinde bulan Mete, Yunus Emre ile tanıştığı gün aslında koskoca bir saklambaç oyununun oyuncusu olduğunu kavrıyor. 

Yunus Emre’nin “Sen kimsin?” sorusuyla başlayan felsefi sohbetler kitabın sonuna dek akıcı bir dille sunuluyor. Kitaptaki tek şair Yunus Emre değil. Bindikleri gizemli geminin kaptanı da çok tanıdık bir isim: Attila İlhan. Eserde bir de mısra tamircisi karakteri yer alıyor. 

Çocukların son dönemde okumaktan ve izlemekten çok hoşlandıkları “fantastik” türünün giderek önem kazandığı bir gerçek. Masallarla ve efsanelerle eğitim, mitolojiyle kültür aktarımı alanlarında hızla bir yükseliş var. Bu alanlarda kalem oynatan Ömer Ünal’ın son kitabının arka kapak yazısında ise şu bilgiler yer alıyor: 

“Sıradan hayatı yeni taşındıkları evdeki gizemli geçitle değişen Mete, kendini bambaşka bir dünyada buluverir. Bu dünyada sadece şairler ve onların mısraları yer almaktadır.

Büyük şair Yunus Emre’nin mısraları eşliğinde çıktığı gizemli yolculukta doğrunun, sabrın ve ilmin değerini kavrayan Mete, küçük yaşına rağmen hayatı sorgulamaya başlar. Evine dönmeye çalıştığı macerada aslında kendini bulma mücadelesine atılan bir çocuk olduğunu fark eder. Kayıp mısranın peşinde koşup fantastik bir yolculuğa çıkmak istiyorsanız Hızır yoldaşınız, Yunus ışığınız olsun!”

edebiyathaber.net (19 Ocak 2023)

Yorum yapın