Yiyeceklerle sağlıklı bir ilişki kurabilmenize yol açması muhtemel bir kitap

Mayıs 18, 2023

Yiyeceklerle sağlıklı bir ilişki kurabilmenize yol açması muhtemel bir kitap

Evelyn Tribole ve Elyse Resch’in yazdığı “Sezgisel Yeme” Epsilon Yayınevi etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

“Severek yemiyorsanız hiç yemeyin, severek yiyorsanız tadını çıkarın!”

• Yaptığınız diyetler işe yaramadığında kendinizi suçluyor musunuz?

• Etrafınızdaki herkes “yemediklerinden”, diyetlerden, kalorilerden bahsederken bir şey yemek istemek bile korkutucu mu geliyor?

• Her gün tartılmaktan, kalori saymaktan, yiyeceklerin karbonhidrat değerlerine bakmaktan yediklerinizden tat alamıyor musunuz?

• Yediğiniz küçük bir tatlı bile kendinizi günlerce aç bırakmanıza, sonunda karşı koyamadığınız açlık hissi de kontrolünüzü kaybederek aşırı yemenize mi sebep oluyor?

• Aç olduğunuzu anlamayı ve doyduğunuzu hissetmeyi unuttunuz mu?

• Aynanın karşısına geçtiğinizde kendinizi değil, yalnızca fazla kilolarınızı mı görüyorsunuz?

• “Ye!”, “Yeme!”, “Bunu yap!”, “Şunu yapma!” diye emirler yağdıran sözde diyet uzmanları ve her gün yenisi eklenen beslenme kuralları yüzünden kendi içsesinizi duyamıyor musunuz?

• Günlük stres, yaşadığınız olumsuz deneyimler ve önüne geçemediğiniz duygularla baş etmek için tek çözümünüz yemeye başvurmak mı?

• Kilonuzdan, görünüşünüzden, yeme tarzınızdan utanmak kişisel başarılarınızı ve sosyal hayatınızı olumsuz mu etkiliyor?

Peki, bunların sorumlusunun etrafımızı kuşatan diyet kültürü olduğunu hiç düşündünüz mü

Beslenme ve yeme bozuklukları uzmanı yazarlar Evelyn Tribole ve Elyse Resch, yiyeceklerle barışmak ve doğal vücut ağırlığınıza ulaşarak bedeninizle olan ilişkinize baştan başlamak için çığır açan “Sezgisel Yeme” anlayışını tüm bilimsel dayanaklarıyla ortaya koyuyor.

Yemekten korkmak istemiyorsanız, her öğününüzün karmaşık bir matematik problemine dönüşmesinden sıkıldıysanız, diyet çemberinde dönmekten yorgun düşmüş bedeninize anlayış göstermek istiyorsanız vücudunuzun doğuştan gelen bilgeliğine güvenmeye başlayın ve sezgilerinizin size ne yiyeceğinizi söylemesine izin verin.

Yiyeceklerle sağlıklı bir ilişki kurabilmenize, açlık ve tatmin işaretlerine dikkat göstermenize, zihniniz ve vücudunuzla derin bir ilişki kurmanıza yardımcı olacak Sezgisel Yeme, başucu kitabınız olarak artık yanınızda.

“Bu kitap diyet yapmakla ilgili başka bir kitap daha değil. Yiyeceklerle kişinin zihni, bedeni ve ruhu arasındaki ilişkiyi geliştirecek, basit ve on adımlı bir yaklaşım! Sezgisel Yeme, hayatın niceliğini ve niteliğini daha iyi hale getirmek için psikolojik ve fiziksel sağlığı en üst düzeye taşıyacak prensipleri öne çıkarıyor; bu yaklaşım benim de geçtiğimiz otuz beş yıl boyunca tanıtımını yaptığım ve hakkında yazdığım bir şey. Kendi hastalarım da dahil, pek çok hastaya ve halka çok faydalı olacağına inanıyorum ve bu kitabı şiddetle öneriyorum!”

-Prof. Dr. Carl J. Lavie, Ochsner Kalp ve Damar Enstitüsü yönetici profesörü

edebiyathaber.net (18 Mayıs 2023)

Yorum yapın