Günün kitabı: “İlişki Dansı”

Kasım 15, 2023

Günün kitabı: “İlişki Dansı”

Uzman Klinik Psikolog İlknur Yılmaz’ın “İlişki Dansı” adlı kitabı Nemesis Kitap etiketiyle yayımlandı. Bu rehber kitabı öneriyoruz.

Tanıtım bülteninden

Uzman Klinik Psikolog İlknur Yılmaz, İlişki Dansı’nda insan ilişkilerinin karmaşık koreografisini masaya yatırıyor. Yirmi beş yıllık meslek hayatında edindiği deneyim ve gözlemlerle, okuyucularına ilişkilerinin derinliklerine dalmak için bir fırsat sunuyor.

Yalnızca romantik ilişki dinamiklerinin değil, aynı zamanda toplumsal normların ve aile beklentilerinin de incelendiği kitapta, evlilik ve ilişkilerde dengenin nasıl sağlanacağı, sınırların nasıl korunacağı meselelerine de yer veriliyor. Terapi odasından gerçek vakalarla, bağımlı, obsesif, sınır kişilik ile narsisistik kişilik türleri inceleniyor ve bu kişiliklere sahip insanlarla kurulan ilişkilere dair önemli içgörüler sunuluyor.

“Ben”, “biz” ve “onlar” dengesinin kurulduğu sağlıklı ve huzurlu ilişkiler herkes için mümkün. Kendi dansını keşfetmeye cesaret edenlerin, İlişki Dansı’ndan öğreneceği çok şey var.

“Kendinizi tanımadan, nasıl biri olduğunuzu bilmeden adım attığınız her ilişki, bir rastlantı dünyasına adım atmak anlamına gelir.”

Yazar hakkında

Uzman Klinik Psikolog İlknur Yılmaz, Boğaziçi Üniversitesi Psikolojive Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık bölümlerinden onur derecesiyle mezun oldu. Klinik psikoloji yüksek lisans eğitimini yine Boğaziçi Üniversitesi’nde tamamladı. Üniversite eğitimi boyunca, çeşitli terapi merkezlerine bağlı olarak gönüllü psikolojik danışmanlık ve Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi-Nevroz servislerinde staj yaptı. Mezuniyetinin ardından Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ndeki HAYAT (Hasta ve Aileleri Yardımlaşma Araştırma Terapi) Ünitesi’nde şizofreni hastalarının psikososyal beceriler kazanması amacıyla uygulamaya konan projede çalıştı. Panik Atak Dostları Derneği’nde panik atak yaşayan bireylere grup terapisi ve bireysel terapi uyguladı. Alman Hastanesi ve Amerikan Hastanesi’nin kadın sağlığı birimlerinde klinik psikolog/çift terapisti olarak çalıştı. Cinsel Eğitim Tedavi ve Araştırma Derneği’nin (CETAD) dört yıl süren “cinsel terapi” eğitimini tamamladı. 2009 yılından bu yana, kurucusu olduğu Dönüşüm Psikolojik Danışmanlık Merkezi’nde, bireysel terapi, çift/evlilik terapisi ve cinsel terapi alanlarında klinik psikolog/psikoterapist olarak çalışmalarına devam etmektedir.

edebiyathaber.net (15 Kasım 2023)

Yorum yapın