Onur Çalı’dan lezzetli denemeler: “Sonra Hayat”

Mart 23, 2021

Onur Çalı’dan lezzetli denemeler: “Sonra Hayat”

Onur Çalı’nın “Sonra Hayat” adlı deneme kitabı Alakarga Yayınları etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

“Nasıl ki bir çocuk oynadığı oyundan müthiş keyif alır, bir yandan da onu annesine babasına, arkadaşlarına göstermek için yanıp tutuşursa, edebiyatçı denilen kimse de bu çocuktan pek farklı değildir özünde. Oyun oynamayı sever, oynadığı oyunları diğerleri de görsün, onlar da oynasın, onlar da keyif alsın ister.”

Daha önce öykü kitaplarını yayımladığımız Onur Çalı, uzun zamandan beri kaleme aldığı denemelerini Sonra Hayat adıyla bir araya getiriyor. Vedat Günyol Genç Deneme Yazarı Ödülü’ne değer görülen bu yazılarında Onur Çalı deneme geleneğimizi sürdürüyor, edebiyat düşüncesini dile getirirken dil işçiliğinden taviz vermiyor.

Onur Çalı 1984 yılında Bergama’da doğdu, Ankara’da yaşıyor. Hacettepe Üniversitesi’nde Mütercim Tercümanlık, Ankara Üniversitesi’nde Kadın Çalışmaları ve Dinler Tarihi okudu. Bir kamu kurumunda mütercim olarak çalışıyor. 2007 yılından beri Parşömen Sanal Fanzin’i yayımlıyor.

Yayımlanmış kitapları

Öykü:Eksik Yıl (2012), Geçen Sene Doğanlar (2014), Huma Kuşları (2015), Kaplumbağa Makamı (2019) Şiir:Ahiku Dünya (Başak Çetin’le birlikte, 2013) Deneme:Sonra Hayat (4. Vedat Günyol Genç Deneme Yazarı Ödülü, 2021)

edebiyathaber.net (23 Mart 2021)

Yorum yapın