“Yılın Dergisi Ödülü” Edebiyat Nöbeti Dergisi’ne verildi

Aralık 15, 2021

“Yılın Dergisi Ödülü” Edebiyat Nöbeti Dergisi’ne verildi

Eskişehir Sanat Derneği tarafından düzenlenen “19. Eskişehir Sanat Ödülleri” sahiplerini buldu. “Yılın Dergisi Ödülü” Edebiyat Nöbeti’ne verildi. Ödül töreni 22 Aralık 2021 Çarşamba günü saat 18.00′ de Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Taşbaşı Kültür Merkezi’nde yapılacaktır.

Celal Karaca kısa bir konuşma metni hazırladı:

Dergimizden kısaca söz etmek isterim. Edebiyat Nöbeti dergisi Temmuz 2015’ten beri bütün zorluklara, zorlamalar karşın inatla yaşamaya çalışıyor. Onun bu “inadına yaşamak “ azmini tetikleyen unsurların başında sürdürümcü dostlarımızın aynı inatla süren katkılarıdır. Son zamanlarda bazı abonelerimizin bu “nöbet sürmelidir” sloganıyla bir sürdürümcülük yerine iki sürdürümcülük ücretiyle imeceyi güçlendirmeleri derginin ömrünü uzatmaktadır.

Edebiyat Nöbeti dergisinin diğer dergilerden ayrılan iki temel özelliği, her sayısında yazınımızda iz bırakan bir yazar ya da şairi dosya olarak hazırlamasıdır. İkinci temel özelliği düzyazı ile şiire eşit sayıda yer ayırmasıdır. Her düzyazıdan sonra mutlaka bir şiir yer almaktadır. Her sayıda dergideki yazınsal ürün zinciri bu şekilde sürmektedir. Ayrıca “Dünya Dillerinde Şiirler” başlığıyla en az iki çeviri şiiri yer almaktadır. Yine derginin yayınlanacağı ay içinde yitirdiğimiz bir kültür/ sanat insanını “Vefa Yolcusu” başlığı altında iki ya da üç yazı ile anmaktayız. Dergide gelenekselleşen başka bir anmada iç kapakta yapılmaktadır. İlk sayıdan itibaren ay içinde yitirdiğimiz bir şairi ölüm/doğum tarihlariyle (ay, gün, yıl, yer olarak) bir şiiri ve fotoğrafına yer vererek anılıyor. Yine arka iç kapakta kısa yaşam öyküsü, bir fotoğrafı, iki ya da üç tablosuyla her sayıda bir ressam konuk ediliyor.

Edebiyat Nöbeti dergisinin doğduğu ilçe Bafra’da (İlçe dediğime bakmayın, gerek nüfusu, gerekse geniş ovasıyla birçok ilden büyük olan biri 143 bin nüfuslu ilçeden söz ediyorum.) dergimizin satılabileceği bir kitabevi bulunmamaktadır. Buna rağmen Türkiye’nin büyük kentlerindeki kitabevlerinde yerini almaktadır her sayısıyla. Söz etmişken derginin belli başlı satış noktalarını da paylaşalım:

İstanbul’da Mephisto Kitabevleri (Beşiktaş, Beyoğlu, Kadıköy), Ankara’da Turhan (Dergimizin sürdürümcüleri her sayıyı Kızılay/ Ziya Gökalp Cad. 32/B’de Servis Bilgisayar’dan alabiliyorlar. PTT masrafını biraz hafifletebilmek için Ankara’da böyle bir çözüm yolu deneniyor). İzmir’de Yakın ve Pan Kitabevleri, Samsun’da Endülüs, Eflatun, Samsun Sahaf, Tutunamayanlar Sahaf, Trabzon’da Ra Kitabevi derginin kolaca bulunabileceği adresler.

Ayrıca dergimizi gönüllü olarak elden geldiğince bulundukları kentlerde sürdürümcülerimize ulaştıran dostlarımıza da buradan selam ve teşekkürlerimizi gönderelim. İzmir dağıtımını Şerif Tezgörenler, Hüseyin Peker, Meryem Gülbudak, Nurdan Aladağ; Trabzon dağıtımını Dilek Bilge, İbrahim Ekrem Keleşoğlu; Ankara dağıtımı Murat Karacan, Hasan Kurt; İstanbul Zeynep Kasap, Dursun Ali Kablan(Avrupa Yakası), Zeynep Kasap(Anadolu Yakası), Eskişehir Kader Bolat, Çorum Mehmet Öztürk, Antalya Turgay Değirmenci, Zonguldak Kürşat Coşgun, Antalya Turgay Değirmenci.

 Sonbahar Edebiyat Nöbeti dergisinin ödül mevsimi oldu. İsterseniz ödül dizgesine bir göz atalım:

– Nedret Gürcan Edebiyat Ödülü, Aralık 2020, Ankara,

– Pusula Sahaf KitabeviEmek ve İnat Ödülü, Aralık 2020, Ankara,

– Eskişehir Sanat Derneği, “Yılın Dergisi” Ödülü, Aralık, 2021, Eskişehir.

edebiyathaber.net (15 Aralık 2021)

Yorum yapın