Emrah Serbes beraat etti

Kasım 8, 2013

Emrah Serbes beraat etti

emrahserbesYazar Emrah Serbes, Başbakan Erdoğan ve İçişleri Bakanı Güler’e hakaret iddiasıyla yargılandığı davanın ilk duruşmasında beraat etti. 

Duruşma çıkışında konuşan Serbes, “Zaten açılmaması gereken bir davaydı” dedi, konuşmaya ve eleştirmeye devam edeceğini söyledi.

bianet’ten Ayça Söylemez’in haberine göre, Savcı Hasan Bölükbaşı tarafından hazırlanan iddianamede, Türk Ceza Kanunu’nun 125/a maddesi uyarınca “Kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret ettiği” iddiasıyla yargılanan Serbes hakkında 12 yıla kadar hapis isteniyordu.

Serbes, davaya konu olan sözlerini, 1 Mayıs akşamı katıldığı bir televizyon programında söylemişti. Serbes, Başbakan Erdoğan için, “Recop Tazyik Gazdoğan,” Bakan Güler için “boyunsuz” dedi. Ayrıca 1 Mayıs Emek Bayramı’ndaki polis saldırıları sonrasında konuşan Serbes, müdahalenin “namussuzluk, şerefsizlik” olduğunu söylemişti.

İstanbul 18. Sulh Ceza Mahkemesi’ndeki davanın ilk duruşması bugün görüldü.

Serbes savunmasında, bu sözlerini söylediğini kabul etti:

“Hakaret kastıyla değil eleştiri amacıyla söyledim. 1 Mayıs’ta sert bir polis müdahalesi oldu, bayramın kutlanması engellendi. İnsanların üzerine gaz bombaları atıldı, tazyikli su sıkıldı. Amacım ironi yapmaktı. Zaten söylediklerimin doğru olduğu da Gezi direnişinde ortaya çıktı, altı kişi hayatını kaybetti.”

8 Kasım 2013

Yorum yapın