Can Yayınları kurumsal web sitesini yeniledi

Nisan 19, 2022

Can Yayınları kurumsal web sitesini yeniledi

Can Yayınları, kurumsal web sitesi canyayinlari.com‘u yeniledi. Baştan tasarlanan ve mobil uyumlu hale getirilen siteye online alışveriş özelliği de getirildi.

Can Yayınları yepyeni web sitesiyle, “Kitap almak için neden tek bir yayınevinin sitesine gireyim ki,” diyen okurlara iyi bir içerik sunarak cevap veriyor. Yenilenen web sitesiyle birlikte yayınevinin 40 yıllık arşivi onlarca farklı kategoriye göre yeniden düzenlendi. Yayınevinin 3.000’den fazla çeşit kitabı ekonomi, tarih, psikoloji, sanat gibi çeşitli kategorilerde ayrı ayrı listeleniyor.
 
Can Yayınları’nın yanı sıra yayınevi bünyesinde yer alan Can Çocuk, Mundi, Tellekt, Can Dükkân ve Socrates Dergi‘ye ait tüm ürünler de “Markalar” sayfasında yer alıyor. Bu vesileyle okurlar yayınevinin ve alt markalarının tüm kitaplarını, ürünlerini ve faaliyetlerini tek bir site üzerinden takip edebilme imkânına sahip oluyor.
 
Türk ve dünya edebiyatını Çağdaş, Modern, Klasik ve Miras olmak üzere dört ana dizi çerçevesinde yayımlayan Can Yayınları, “Diziler” sayfasıyla okurları bu dizilerdeki kitaplarla da buluşturuyor. Bu ana dört diziye ek olarak Kısa Klasikler, Kısa Modern, Kısa Miras gibi alt diziler ve Klasik Kadınlar, Ciltli Kitaplar, Fotoğraflı Klasikler, Minikitap gibi özel seriler de ayrı sayfalarda listeleniyor.
 
2019 yılından itibaren kitaplarla ilgili ana temaları kitapların arka kapaklarında etiketlerle gösteren yayınevi bu uygulamayı yeni web sitesine de taşıdı. Web sitesinde yer alan 2.500’den fazla konu etiketi sayesinde okurlar İkinci Dünya Savaşı, büyülü gerçekçilik, çocukluk gibi spesifik konularda aradıkları kitaplara kolaylıkla erişebiliyor.
 
Ödüllü Kitaplar, Okurunu Bulan Kitaplar, Etkinlikler ve daha fazlası…
 
Geniş bir ödüllü kitaplar portföyüne sahip Can Yayınları tüm ödüllü kitapları tek bir sayfada okurlarıyla buluştururken Booker, Goncourt, Sait Faik gibi ödüller özelinde ve yıl bilgisine göre filtreleme imkânı da sunuyor.
 
Ne okuyacağı konusunda kararsız olan okurlar için bir rehber niteliğinde olan “Okurunu Bulan Kitaplar” sayfasında okurlara özel hazırlanan okuma listeleri yer alıyor. Mutluluk Veren Kitaplar, Filmi Çekilen Kitaplar, Deniz Hikâyeleri gibi editörler tarafından özel olarak hazırlanan kitap listeleriyle okurlar, okumak istedikleri kitaplarla doğrudan buluşuyor.
 
Ziyaretçiler “Etkinlikler” sayfasıyla yazarların tüm imza günü ve söyleşilerini takip etme imkânı bulurken “Blog” sayfasıyla da yayınevine dair tüm gelişmelerden haberdar olabilecek.
 
Pandemi döneminde bağımsız kitabevlerini desteklemek amacıyla online satış yapan kitabevlerini “Kitabevleri Can’dır” sayfasında bir arada toplayan yayınevi bu oluşumu yeni web sitesine de taşıdı. Bu sayfayla kullanıcılar bulundukları şehirlerdeki kitabevlerinin adres ve iletişim bilgilerine detaylı olarak erişebiliyor.
 
Yeni Tasarım Trendlerine Uygun Kullanıcı Dostu Arayüz
 
Mobil uyumlu hale getirilen sitede ürün görselleri ve künye bilgileri detaylandırılıp iyileştirildi. Bu sayede siteyi ziyaret edenler artık kitap ve yazarlarla ilgili daha çok bilgi alabilecek, aldıkları ürünlerle ilgili yorum yapabilecek ve ürünleri puanlayabilecek. Aynı zamanda kitaplarla ilgili yapılmış önemli değerlendirmeler de ürün detay sayfasında yer alıyor.
 
Yeni tasarım metodojileri uygulanarak kullanıcı dostu ve sade bir arayüze kavuşan sitenin tasarımına uygun olarak yayınevinin görsel dünyası yeniden oluşturuldu, her marka, dizi ve alt dizi ayrı ayrı fotoğraflandı.
 
Yayınevi, tüketicilere yönelik yeni bir online satış sitesi ve kurumsal web sitesi tasarlama sürecinde Matevise danışmanlık firmasıyla çalıştı. Web sitesinin UI/UX tasarımı (arayüz ve kullanıcı deneyimi) -99 Design Studio tarafından tasarlanırken, e-ticaret altyapısını Kobimaster üstlendi. 
 
“Okurlarımızla hem fiziksel hem dijital her türlü platformda çok daha yakın iletişim kurmak istiyoruz.”
 
Can Yayınları Pazarlama Müdürü Ezgi Sağır, yeni web sitesi ve e-ticaret operasyonunun kurulumu için bir yıldır yoğun bir şekilde çalıştıklarını belirterek, “Yenilenen canyayinlari.com‘u standart bir kitap satış sitesi olarak değil; kitap alışverişinin yanında okurların sitede vakit geçirebileceği, markalarımızı, yazarlarımızı ve kitaplarımızı her yönüyle keşfedebileceği bir platform olarak kurgulamaya çalıştık. Okurlarımızın yaptığımız her işi kolayca görebileceği, sadece yeni çıkan veya çok satan kitaplarımızı değil, 3.000’den fazla çeşidimizi daha yakından tanıyabileceği ve keşfedebileceği bir platform olarak kurguladık. Bunun için yayınevinin 40 yıllık arşivini taradık; marka, kategori, tür, dizi ve alt dizi kırılımlarına göre sınıflandırdık. Tüm kitapların künye bilgilerini sayfa sayısından, kapak türüne; çeviri dilinden kitabın orijinal ismine kadar detaylandırarak girişlerini yaptık. Her okurun kitap alışverişi yaparken çıkış motivasyonu çok farklı; bu bazen kitabın yazarı, konusu olurken bazen aldığı ödüller, yazarın ülkesi, çeviri dili vb. kriterler olabiliyor. Bu nedenle okurların bu bilgileri bulabilmesi, filtreleyebilmesi ve aradığı kitaba kolaylıkla ulaşabilmesi çok önemli.
Değişen ve dönüşen dünyada mobil ve kullanıcı odaklı olan dinamik bir site yapısıyla okurlarımızı; markalarımız, kitaplarımız, yazarlarımız ve etkinliklerimizle ilgili içeriklerle buluşturuyoruz. Okurlarımızla hem fiziksel hem dijital her türlü platformda çok daha yakın iletişim kurmak istiyoruz. Bunun ilk adımlarından biri olarak açılışa özel web sitemizden yapılan sınırlı sayıda siparişi kişiselleştirilmiş, isme özel kutularda göndereceğiz,” dedi.
 
Yayınevi açılışa özel sepette tüm indirimlere ek yüzde 10 indirim ve 125 TL üzeri ücretsiz kargo avantajı sunarken, ilerleyen dönemlerde okurları kitaplarla daha çok buluşturacak kampanyaların hayata geçirileceği de belirtiliyor.
 
canyayinlari.com yıl içinde düzenli olarak kullanıcı ihtiyaçlarını karşılayacak yeni özelliklerle güncellenmeye ve geliştirilmeye devam edecek.
 
Tanıtım videosu için>>>

edebiyathaber.net (19 Nisan 2022)

Yorum yapın