Yeni Papirüs yayın yaşamına başladı

Ekim 6, 2016

Yeni Papirüs yayın yaşamına başladı

yeni-papirusDijital edebiyat dergisi Yeni Papirüs yayın yaşamına başladı.

Tanıtım bülteninden

Papirüs Dergisi’nin bilindiği üzere; çıkış süreci de cidden şaircedir. Sevgili Cemal Süreya görevde bulunduğu Paris’ten İstanbul’a dönecektir. Dönerken, Paris’te biriktirdiği para ve oradan almış olduğu Chevrolet marka arabayı da beraberinde getirir. Bu biriktirdiği para ile bir ev alma düşüncesi de varken, öte yandan dergi çıkarma fikri de Süreya’yı apayrı duygulara sürüklemiş ve bunun üzerine de dergi fikrini olgunlaştırıp var olan tüm parasıyla Papirüs için kolları sıvamıştır.

Yeni Papirüs de özverili insanların, sanatın ve edebiyatın hizmetkârı olmayı şiar edinenlerin oluşturduğu, şimdilik dijital yayın yapan bir dergidir. Zamanla E-dergi ve basılı yayına geçmeyi hedefleyen aile, boyunların da büyük bir yük olduğunu ama bu yükü bu yolda taşıdıkça aydınlanıp, aydınlatacaklarına inanıyorlar.

Eski üstatların kalemlerinin ve üsluplarının gölgesi altında kalmak istemeyen ama geçmiştekilerin yaktığı sanat meş’alesini devralanlar olarak Yeni Papirüs edebiyat ve sanat dünyasına girdi.

Yeni Papirüs’ün en büyük farkı; günümüzde basılı ve web üzerinde yayım yapan ve her gün arasına bir yenisi eklenen birçok edebiyat dergisi var. Bunların çokluğunu ve çeşitliliğini destekleyen Yeni Papirüs ahalisi, nitelik bakımından ise eleştirdiği bazı hususlar var; edebiyatı ve sanatı amaç değil de, araç olarak kullanıp,  twitter trendlerine göre dosya konusu belirleyen, yazar ve şairlerin ölüm/doğum yıl dönümlerini kapak yapan, tektipleşen dergilere karşı, dik bir duruşları var. Gerek içerik segmantasyonuyla, geniş yelpazesiyle 20 kişilik bir ekibin harikalar yarattığına okurken tanık olacaksınız.

Yeniyi Eskittik Şimdi Sıra Hayatta” mottosuna sahip Yeni Papirüs ailesinin manifestosu, mukaddimelerini oluşturan derginin en önemli yapıtaşı!

Yüreğinde felsefenin, sanatın, yazının ve musikinin görkemiyle ilerleyeceğimiz yolda; dinin, dilin, ırkın önemi olmadığını bilenlere selam olsun. Bir insan olarak; sanatın ve yazının iliklere nüfuz ederek karşımıza çıkan sorunlara aydın bireyler olma yolunda ilerleyenler olarak, yapıcı çözümlerimizle ve geçmişte ki üstadların tutuşturduğu meş’aleyi yüreğinde taşıyacaklara selam olsun! Geçmişi yadsımadan, unutmadan, onu bilip geleceğe umutla bakan, sanata ve yazına yeni bir atılım kazandırmak istediğimiz için Yenipapirüs diyoruz!…”

diye devam eden manifesto,  kuramsal faaliyetin yanı sıra,  şiir etkinlikleri, yazar- okur kitap mütaalalarıyla sanatsal ve edebi etkinliklerle toplumla aydınlanacak olan sanatsal bir devrimin de peşinde. Sanatın ve edebiyatın her alanında yetkin ve seçkin kadrosuyla yarınlara umutla bakan, umut yaratmaya çalışan yeni ama güçlü bir dergi bu. Yayın hayatlarında başarılar diler daha nice sanatın hizmetkârı olacak dergilerin çıkmasını temenni ederiz. 

www.yenipapirus.com

İletişim: [email protected]

Twitter: @Ypapirus

Facebook: www.facebook.com/yenipapirus

İnstangram: Yenipapirüs

edebiyathaber.net (6 Ekim 2016)

Yorum yapın