Yeni başlayanlar için “Troya”

Temmuz 5, 2018

Yeni başlayanlar için “Troya”

Rüstem Aslan’ın Yeni Başlayanlar İçin Troya adlı kitabı Doğan Kitap etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Troya’yı bu kitabı okuyunca anlayacaksınız

2018 yılı Türkiye’de Troya yılı olarak kabul ediliyor. Yıllardır hayali kurulan Troya müzesi çok yakında açılıyor. Doğan Kitap, Troya yılına çok özel bir kitapla katkıda bulunuyor.

Ömrünü Troya’ya adamış bir bilim insanı, Prof. Rüstem Aslan konunun Türkiye’deki ve dünyadaki en önemli uzmanlarından biri. Prof. Manfred Osman Korfmann’ın ardından Troya’nın kazı başkanlığını üstlenen Prof. Rüstem Aslan tarih ve edebiyat meraklıları için bir başucu kitabı kaleme aldı. Yeni Başlayanlar İçin Troya, Homeros’un yaşadığı dünyadan, yazdığı satırlardan, Akhilleus, Hektor ve Helena’nın hikâyesine, arkeolojik katmanlardan günümüze uzanan bir içeriğe sahip.

Eşi benzeri olmayan öfkeyi, insan yüreğinin dayanamayacağı trajedileri, her şeyi bir anda tersine çeviren hileyi, yok olup giden kentleri ve umutları anlatmanın başlangıç noktası: Troya Savaşı

Ozanlar ozanı Homeros’un günümüzden 2700 yıl önce yazıya geçirdiği İlyada Destanı, uğruna pek çok kahramanın öldüğü Troya kenti için verilen mücadeleyi anlatmaktadır. On yıl süren Troya Savaşı, aynı zamanda Doğu’nun Batı’ya; Asya’nın Avrupa’ya karşı verdiği bir savaş olarak da kabul görmüştür. Aradan geçen binyıllar sonrasında Troya Savaşı, alevler içinde yanan bir kentin sembolü olmuştur. Bu savaş, eşi benzeri olmayan öfkeyi, insan yüreğinin dayanamayacağı trajedileri, her şeyi bir anda tersine çeviren hileyi, yok olup giden kentleri ve umutları en etkileyici şekilde anlatmak için bir başlangıç noktasıdır. 

Yazar Hakkında: 

Rüstem Aslan, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Prehistorya Anabilim Dalı’n­dan mezun oldu.1988 yılında Prof. Dr. M. Osman Korfmann’ın başlattığı yeni dö­nem Troya kazılarına öğrenci olarak katıldı. Lisans sonrasında Tübin­gen Üniversitesi’nde (Almanya) Prof. Korfmann’ın yanında Troya ve Troas konusunda yüksek lisans ve doktora çalışması yaptı. 1988 yılın­dan itibaren Anadolu’nun farklı bölgelerindeki (Tekirdağ, Urfa, Diyar­bakır) arkeolojik çalışmalarının yanı sıra, aralıksız bir şekilde Troya kazılarına katıldı. 2005’te Prof. Korfmann’ın ölümü sonrasında Troya kazı eş başkanlığını yaptı. 2013 yılından beri Troya kazı başkanlığını yürütmektedir. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Arkeoloji Bölümü’nde öğre­tim üyesi olan Prof. Rüstem Aslan’ın, Troya ve Troas konulu Türkçe, İngilizce, Almanca çok sayıda kitap ve makalesinin yanı sıra, İngilizce ve Almancadan çeviri kitapları da vardır.

edebiyathaber.net (5 Temmuz 2018)

Yorum yapın