Ali Bektaş’ın ilk romanı “Gün Yüzü”nün 2. baskısı raflarda

Temmuz 21, 2023

Ali Bektaş’ın ilk romanı “Gün Yüzü”nün 2. baskısı raflarda

Ali Bektaş’ın “Gün Yüzü” adlı romanının 2. baskısı Romanoku Yayınları etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

GÜN YÜZÜ: BİR ANKARA ROMANI

Öykü, deneme ve kitap inceleme türündeki yazıları çeşitli dergilerde yayımlanan ve romanoku.org adlı edebiyat, kültür, sanat platformunun da kurucusu olan Ali Bektaş’ın ilk romanı Gün Yüzü, ikinci baskısı ve yeni kapağıyla Romanoku Yayınları’ndan çıktı. 2021 yılında yayımlandığı günden bugüne okurların ilgisini çeken ve “Bir Ankara Romanı” olarak da nitelendirilen kitabın merkezinde aşk, ayrılık, hüzün ve insan halleri yer alırken yakın dönem Türkiye tarihinin çeşitli acı olayları da dikkat çekiyor. Bu bağlamda çeşitli incelemelerde “sosyo-politik bir aşk romanı” olarak da nitelendirilen roman yeni okurlarını bekliyor.

ARKA KAPAKTAN: 

“Başlarken her şarkı güzel, her şiir anlamlı, her renk büyülü ve her yol kutsal… Umut ve tutkuyla beslenen sevgi, en sıradan anları bile kutsanmış birer şölene çevirebilme gücüne sahip.” Peki ya sonra? Hayatın can sıkan gerçeklerinin üzerine serilen tozpembe örtüyü aralayıp baktığımızda gün yüzüne çıkanlar hiç mi rahatsız etmeyecek bizi?

Göğe uzanan betonlaşmanın hüküm sürdüğü şehirde kardelenlerin, güvercinlerin, uçurtmaların peşine takılanların; bu dünyada yaşanması mümkün olan güzellikleri, iyilikleri, renkleri çoğaltmayı dert edinenlerin; maddenin, görselin, tüketimin ölesiye kutsandığı çağa inat; mananın, muhtevanın, paylaşımın yanında saf tutanların yaşam öyküleri Ali Bektaş’ın özgün anlatımıyla “Gün Yüzü” romanından sesleniyor okurlarına.

Ali BEKTAŞ, 1982 Ankara doğumludur. Gazi Üniversitesi Maliye Bölümü mezunu olup, aynı okulda Siyaset ve Sosyal Bilimler alanında yüksek lisans eğitimine devam etmektedir. Öykü, deneme ve kitap inceleme türündeki yazıları çeşitli dergilerde yayımlanmıştır. “Okudukça Güzelleşeceğiz” parolasıyla kurduğu www.romanoku.org adresinde birçok yazar arkadaşıyla birlikte içerik üretmeye    devam etmektedir. Sosyal medyada yazarlarla çok sayıda canlı edebiyat sohbeti gerçekleştiren Bektaş, bir TV kanalında “Ali Bektaş ile Güzel Olan” isimli programı da hazırlayıp sunmaktadır. “Romanoku Yayınları”nın ilk kitabı olan “Dalında Öyküler”i derlemiş ve aynı kitapta “Romantik İttifak” adlı öyküsüyle yer almıştır. Hâlen Ankara’da bir beyaz yakalı olarak yaşama tutunmaya ve edebiyatla soluk almaya çalışmaktadır. “Gün Yüzü” yazarın ilk romanıdır.

edebiyathaber.net (21 Temmuz 2023)

Yorum yapın