Yapı Kredi Yayınları Çocuk Çizerler Arıyor

Eylül 16, 2020

Yapı Kredi Yayınları Çocuk Çizerler Arıyor

Yazar J. K. Rowling’in Türkiye’deki yayıncısı Yapı Kredi Yayınları, yazarın kendi çocukları için kaleme aldığı masal kitabı “Ickabog” için resim yarışması düzenliyor. Çocuklar için düzenlenen yarışmada kazanan resimler kitabın Türkiye baskısında yer alacak.

Rowling’in bundan on yıl kadar önce, kendi çocuklarına uykudan önce anlatmak için kaleme aldığı masal hayali bir ülkede geçiyor. Rowling’in diğer çalışmalarıyla hiçbir bağı olmayan “Ickabog”, yazarın metinlerinde sık sık işlenen temaları da içeren tek bir hikâyeden oluşuyor. Yazar çocuklarının çok sevdiği bu hikâyeyi Covid-19 salgını döneminde yaşanan sokağa çıkma kısıtlamaları sırasında çocukların, anne-babaların ve çocuklarla ilgilenenlerin eğlenmesi için paylaştı.

Yapı Kredi Yayınları, Rowling’in yazdığı “Ickabog”u 1 Eylül’den itibaren internet sitesi üzerinden, dizi şeklinde yayımlıyor. Bu kitap için çocuklara özel bir de resim yarışması düzenleyen Yapı Kredi Yayınları, yarışmada kazanan resimleri kitabın aralık ayında çıkacak Türkiye baskısında yayımlayacak.

Yarışmaya 23 Ekim 2020 günü saat 18.00’e kadar başvurulabilecek. Başvurular, çocukların ebeveynleri ya da yasal temsilcileri tarafından yalnızca http://www.ykykultur.com.tr/ickabogyarisma adresinden yapılabilecek.

Kitapta yayımlanacak olan resimlerin seçim sürecinde J. K Rowling yer almayacak. Rowling, “Ickabog”un satışından elde edilecek olan teliflerin tamamını İngiltere ve dünyada pandemiden zarar gören kişilere yardım eden projelere bağışlayacak.

edebiyathaber.net (16 Eylül 2020)


Yorum yapın