2020’de izlenmesi gereken yabancı diziler

Şubat 3, 2020

2020’de izlenmesi gereken yabancı diziler

OGGUSTO, aksiyondan komediye, dramdan bilim-kurguya kadar 2020’nin en yeni yabancı dizilerini ve ekranlara yeni sezonu ile geri dönmeye hazırlanan en iyi yabancı dizileri derledi.

2020’nin Yeni Yabancı Dizileri

The Outsider

Stephan King hayranlarını heyecanlandıracak olan The Outsider’ın bir HBO yapımı olması ise beklentiyi yükseltiyor. Jason Bateman’ın rol aldığı dizi, 11 yaşındaki bir çocuğun öldürülmesinin ardından başlayan süreci ve tabii ki bilim kurgusal maceralarla gelişen olayları anlatıyor. The Outsider, 12 Ocak 2020’de start veriyor.

House of the Dragon

Game of Thrones, neredeyse hayranlarının çoğu için bir hayal kırıklığı olarak 2019 senesinde ekranlara veda etsede, 10 yıl boyunca yarattığı ses hala yankılanmaya devam ediyor. Dizinin bitiminin ardından pek çok spin-off ile farklı hikayelere odaklanacak olan bu evrenin ilk spin-off’u ise Targaryenleri anlatacak olan House of the Dragon.

Messiah (IMDb: 7.9)

2020’nin ilk gününde Netflix’de yayına giren Messiah, oldukça sürükleyici bir dizi. 45 dakikalık 10 bölümden oluşan dizinin başrollerindeTure Dedective’de de oynayan Michelle Monaghan’ın yanı sıra John Ortiz, Mehdi Dehbi ve Tomer Sisley gibi isimler yer alıyor.

Messiah; Orta Doğu ve Amerika’da geçiyor. Orta Doğu’da gizemli bir adamın ortaya çıkmasıyla toplum ikiye ayrılıyor. Bir kısım mucizeler yaratıyor gibi görünen bu adamın Mesih olduğuna inanırken, diğerleri ise onun toplum düzenini bozmaya çalışan bir sahtekar olduğunu düşünüyor. Sosyal medyada üzerine konuşulan ve sevenlerle sevmeyenlerin sert bir şekilde ikiyi ayrıldığı diziyi, hikayede gizem ve dram sevenlere öneriyoruz.

Nine Perfect Strangers

Big Little Lies’ın da yazarı olan Liane Moriarty’nin son romanından uyarlama olan Nine Perfect Strangers, yine Nicole Kidman’ın yapımcılığını ve başrolünü üstlendiği bir dizi olacak. Avustralya’da şehir dışındaki butik bir wellness oteline, şehrin ve iş hayatının yorgunluğunu atmak için gelen 9 kişinin, alışılmadık ve oldukça sert bir iyi yaşam gurusu tarafından nasıl iyileşmeye çalıştığını izleyeceğiz.

Avenue 5

2020’nin en yeni bilim-kurgu komedisi olarak karşımıza çıkacak olan Avenue 5, sevilen dizi Veep’in yapımcıları tarafından yaratılan bir HBO dizisi. Hugh Lauri’nin başrolde olduğu dizinin teması ile uzay yolculuğu.

The Eddy

La La Land’in Oscar ödüllü yönetmeni Damien Chazelle yönetimindeki yepyeni Netflix dizisi, Paris’in kalbinde canlı müzik yapan bir kulübü konu alan dram türünde bir müzikal olarak dikkat çekiyor.

Ratched

Netflix’e transferi ile oldukça dikkat çeken Ryan Murphy’nin son dizisi olan Ratched’de Sarah Paulson’u görüyor olmak kimseyi şaşırtmamış olsa gerek. 1962’de yayınlanan One Flew Over the Cuckoo’s Nest isimli romandan uyarlanan dizi, Hemşire Ratchet’in mental hastalarla ilgilenerek nasıl bir canavara dönüştüğünü konu alıyor.

Duncanville

Son senelerde oldukça başarılı yapımlar ile dikkat çeken yetişkin animasyon türüne eklenecek olan Duncanville, Wiz Khalifa, Amy Poehler, Ty Burrell ve Rashida Jones gibi çok sevilen isimleri bir araya getiriyor. 15 yaşındaki ergen Duncan’ın alışagelmiş kurumsal iş hayatının dışına çıkarak hayallerine ulaşmaya çalışması Millenial kültürünü anlaşılmasına yardımcı olacak mı heyecanla bekliyoruz.

High Fidelity

2000’lerin favori romantik hitlerinden biri olan High Fidelity filmi, 2020’de yepyeni dizi. versiyonu ile geri dönüyor. Zoe Kravitz gibi genç jenerasyonun sevilen oyuncularından birini de oyuncu kadrosunda bulunduran dizi, bir plak dükkanına sahip olan karakterin aşk hayatındaki gelişmeleri anlatıyor. Tüm senenin en romantik günü olan 14 Şubat’ta Hulu’da yayınlanacak olan dizi sevgilisi ile yeni dizi başlamak isteyenler için yardıma koşuyor.

Little Fires Everywhere

Artık küçük ekranda sıklıkla görmeye alıştığımız Reese Witherspoon, Kerry Washington ve Joshua Jackson’ın başrolleri üstlendiği dizi Ohio’da geçiyor. Dışarıdan mükemmel bir aile gibi görünen Richardson’ları ve kasabaya yeni taşınan bir anne-kız ikilisi etrafında gelişen olayları konu alacak olan dizi de annelik, skandallar ve sırlar ön planda.

Mrs. America

1970’li yıllarda Amerika’da anayasadan geçen ancak eyaletlerin kabul etmediği kadın ve erkek eşitliği hakkındaki yasa ve yıllar boyu kahraman kadınlar tarafından bu konuda verilen mücadeleyi anlatan Mrs. America dizisinde ünlü feminist aktivist ev hanımı Phyllis Schlafly’i Cate Blanchett canlandırıyor. Bir mini dizi halinde yayınlanacak olan yapımın aradan 50 yıl geçmiş olmasına rağmen hala eşitsizliğin devam ettiği modern dünyada oldukça ses getirmesi bekleniyor.

The Undoing

Nicole Kidman ve Hugh Grant’ı bir araya getiren mini dizi The Undoing, psikolojik gerilim türü severlerin yakalaması gereken bir yapım. İlk kitabını yayınlamaya hazırlanan psikolog bir kadının başına gelenler anlatılıyor.

Jurassic World Camp Cretaceous

Steven Spielberg yapımcılığı ile merak uyandıran klasik Jurassic Park serisinin animasyon uyarlaması olan dizi maceradan ve animasyondan vazgeçemeyen yetişkinleri heyecanlandırıyor. Netflix’te yayınlanacak olan animasyon, 6 gencin başıboş dinazorlara karşı verdiği hayatta kalma mücadelesini konu alacak.

The Plot Against America

2020’nin bir diğer mini dizisi The Plot Against America ise politika severleri mutlu edecek bir yapım. Winona Ryder ve Zoe Kazan’ın oyunculukları ile değer kattığı dizide başka bir alternatif evrende Musevi bir ailenin gözünden, bir anda popülerlik kazanarak Amerikan başkanı olan ve ülkeyi faşizme yönelten bir politikacı konu alınıyor.

2020’de Yeni Sezonu Başlayacak Olan Yabancı Diziler

Doctor Who (IMDb: 8.6)

12. sezonu ile 2020’nin başlarında ekranlara geri dönecek olan Doctor Who, uzun bir süre sonra tekrar bizimle. Doktor rolünde tekrar Jodie Whittaker’ın olacağı bilim-kurgu dizisinde doktor ve arkadaşlarını nasıl maceralar beklediği merak konusu.

After Life (IMDb: 8.4)

Ricky Gervais’in hem komedi hem de hüzün barındıran dizisi After Life, ikinci sezonu ile 2020’nin bahar aylarında Netflix’e geri geliyor. Çok sevdiği eşini kaybettikten sonra hayata tekrar adapte olmaya çalışan Tony’nin bu sezonda neler yaşayacağını heyecanla bekliyoruz.

Bojack Horseman (IMDb: 8.6)

Gelmiş geçmiş en iyi yetişkin animasyon dizilerinden biri olarak kabul edilen, OGGUSTO’nun da favorileri arasında olan Bojack Horseman maalesef artık bitiyor. İki part olarak yayınlanan final sezonunun ikinci kısmı 31 Ocak 2020 tarihinde Netflix’te yayınlanacak. Oldukça derin mesajlar veren dizide Bojack karakterinin sonu hakkında pek çok tahmin yürütülüyor.

Euphoria (IMDb: 8.4)

2019’da Amerika’da en çok konuşulan dizilerden biri millenial gençlerin yaşam tarzını anlatan Euphoria oldu! Pek çok ebeveyni korkutan ve çok eleştirilen dizinin ikinci sezonu sevenlerini çok bekletmeyerek 2020’de tekrar ekranlarda.

Better Call Saul (IMDb: 8.7)

Breaking Bad’in sevilen karakteri Saul Goodman’ı anlatan ve kimilerine göre esas diziden bile iyi olan spin-off Better Call Saul, 23 Şubat 2020 tarihinde beşinci sezonuyla tekrar sevenleri ile buluşuyor. Breaking Bad’de tanıdığımız kurnaz avukata yavaş yavaş dönüşmeye başladığını gördüğümüz Goodman’ın bu sezon neler yapacağını heyecanla bekliyoruz.

Killing Eve (IMDb: 8.3)

Nisan 2020’de yayınlanması beklenen dizinin üçüncü sezonunda çok sevilen Villanelle karakterinin akıbeti merak konusu. Sandra Oh ve Jodie Comer’ın usta oyunculuklarının da hayranlık bıraktığı diziye yeni oyuncuların da eklenmesi bekleniyor.

Homeland (IMDb: 8.3)

Sürükleyici ve değişkenlik göstererek seyirciyi her zaman kendine bağlamayı başaran Homeland final sezonu ile 9 Şubat’ta ilk bölümüyle karşımıza çıkıyor. Obama’nın bile izlemekten çok zevk aldığını söylediği dizinin son sezonunda Carrie Mathison karakterinin Rus kampından kaçmaya çalışması anlatılacak.

Succession (IMDb: 8.3)

Piyasadaki en iyi drama dizilerinden biri olan Succession üçüncü sezonu ile HBO’ya geri dönüyor. Televizyon duayeni Rupert Murdoch ve ailesinden ilham alınarak yaratıldığı konuşulan dizinin kurgusu ve olay örgüsü gerçekten çok başarılı. Müzikleri ile de gönülleri kazanan dizide favoriniz sürekli değişiyor olacak.

Grace and Frankie (IMDb: 8.3)

Sevilen dizinin final sezonu 15 Ocak’ta Netflix’te yayınlanıyor. Platformun en uzun süreli yayında olan orijinal yapımı olarak dikkat çeken Grace and Frankie, gerçekten izlemesi çok eğlenceli olan o dizilerden.

Westworld (IMDb: 8.8)

Uzun bir süredir yeni sezonu yayınlanmayan bilim-kurgu dizisi Westworld, üçüncü sezonunda yeni oyuncuların eklendiği kadrosu ile yayınlanmaya hazırlanıyor. Breaking Bad’in Jesse karakteriyle herkesin kalbini kazanan Aaron Paul’da üçüncü sezonunda diziye dahil oluyor.

edebiyathaber.net (3 Şubat 2020)

Yorum yapın