Yapı Kredi Kültür Sanat’ta çocuklara ve yetişkinlere 5 Kasım etkinlikleri

Ekim 3, 2022

Yapı Kredi Kültür Sanat’ta çocuklara ve yetişkinlere 5 Kasım etkinlikleri

Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık’ın Kasım ayı etkinliklerinde 5 Kasım Cumartesi günü Loca’da çizgi roman dizisi “Siri’nin Maceraları” üzerine bir yaratıcı okuma atölyesi yapılacak. Aynı gün saat 19:00’da ise Galeri katında Yapı Kredi Kültür Sanat’ta devam eden “Hayat, Ölüm, Aşk ve Adalet” sergisi kapsamında şair Arzu Bulut’un kendi şiirleriyle hazırladığı bir performans sergilenecek.

Cesur Viking Siri ile Bir Gün Çocuk Etkinliği 

Saat: 15:00 

Loca 

Atölye Yürütücüsü: Çiğdem Odabaşı 

Sohbet ve imza saati: Per DemervallPatric Nyström 

5 Kasım Cumartesi günü saat: 15:00’da Loca’da çizgi roman dizisi ”Siri’nin Maceraları” üzerine bir yaratıcı okuma atölyesi yapılacak. Vikinglerin yaşadığı İskandinavya topraklarının tarihi üzerine hazırlanan çevrimiçi bir serginin de gösterileceği etkinlikte Siri kitaplarının çizerleri de bulunacak.

Koç Üniversitesi ve İstanbul’daki İsveç Araştırma Enstitüsü tarafından çocuklar için hazırlanan çevrimiçi sergi, 9.-13. Yüzyıllara tarihlenen nesneleri, sanat eserlerini, hikâyeleri eğlenceli bir biçimde bir araya getiriyor. Sergide ayrıca “Siri ve Vikingler” serisinin çizerlerinden Per Demervall’ın çizdiği paneller de yer alıyor. Rehberler eşliğinde gerçekleşecek sergi anlatımının ardından yaratıcı okuma alanının önde gelen ismi Çiğdem Odabaşı’nın yürüteceği yaratıcı okuma atölyesi başlayacak. Atölyede sevimli ve cesur Viking kızı Siri’nin cesaret, sevgi ve dayanışmayla harmanlanan maceraları üzerine konuşulacak ve oyunlar oynanacak. Ve son olarak “Siri’nin Macerları”nın yazar ve çizerleri Per Demervall, ve Patric Nyström çocuklarla sohbet edecek, isteyenler için Siri kitaplarını imzalayacaklar. Yapı Kredi Yayınları’ndan çıkan “Siri’nin Maceraları” dizisinden bugüne kadar “İmparatorun Hazinesi” ve “Mimer’in Gizemi” adlı kitaplar yayımlandı.  

Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık ile Koç Üniversitesi Antik Çağ ve Bizans Araştırmaları Merkezi ve İstanbul İsveç Başkonsolosluğu’nun işbirlikleriyle düzenlenen etkinliğe 9-12 yaş aralığında tüm çocuklar katılabilir. Etkinlik rezervasyonlu


Hayat, Ölüm, Aşk ve Adalet: Aşk 

“Arzu Engellenebilir Bir şey Değildir” Performans 

19:00 

Yapı Kredi Kültür Sanat Galeri 

Performans: Arzu Bulut 

Yapı Kredi Kültür Sanat Galeri’de devam eden “Hayat, Ölüm, Aşk ve Adalet” sergisinin adında geçen dört temadan yola çıkarak hazırlanan dört etkinliğin ilki “aşk”a ayrıldı. 5 Kasım’da Şair Arzu Bulut’un kendi şiirleriyle hazırladığı performansta aşkın belki en içkin, en taşkın boyutu olan arzuya kulak verilecek. Bulut’un galeride, eserlerin arasında sunacağı performans, sergide yer alan eserlerin ve sergileme biçiminin izleyicide bıraktığı şiirsel etkiyi vurgulayacak ve ona katmanlar ekleyecek.  

Küratörlüğünü Didem Yazıcı ve Peter Sit’in yaptığı “Hayat, Ölüm, Aşk ve Adalet” sergisi 2 Ocak 2023’e kadar devam edecek. Etkinliğin biletleri Biletix’te.

edebiyathaber.net (3 Kasım 2022)

Yorum yapın