Yalnızlık temasının ve insan hâllerinin ön plana çıktığı öyküler

Ağustos 28, 2023

Yalnızlık temasının ve insan hâllerinin ön plana çıktığı öyküler

Ali Nurdoğan’ın “Islık Çalmasını Beceremeyenler” adlı öykü kitabı romanoku yayınları etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Basılı ve çevrimiçi birçok dergi ile edebiyat sitesinde öyküleri yayımlanan Ali Nurdoğan’ın ilk öykü kitabı “Islık Çalmasını Beceremeyenler” yayımlandı. Yalnızlık temasının ve insan hâllerinin ön plana çıktığı kitap on üç bağımsız öyküden oluşuyor.

ARKA KAPAKTAN: 

Islık Çalmasını Beceremeyenler; yalnızlığın aynasına bakan yazarın, o aynada gördüklerini kendine has anlatımıyla oluşturduğu on üç öyküden oluşuyor. 

Dünyadan uzakta olmak ama yine de onun sokaklarında yürümektir yalnızlık. Hayal kırıklıklarının acılarıyla ifade edilmemiş yalnızlık; sokaklarda yürüyen o adamdır, o kadındır, o çocuktur…  Hüzün, yalnızlığın hareketidir.

İnsanlar aynaya baktıklarında camın arkasında kendi görüntülerini görürler. Bu görüntü, parlak yüzeyle karşılaşan ve geri sıçrayan yansıtır. Peki ya aynada gördüğümüz biz değilsek!

Ötekilerin resmini kendi yüzüne yapıştıran yazar; edebiyattaki yalnızlığı bu kez on üç karakterin çıkmazında, hezeyanlarında ve “öteki’’nin görüntüsünde bizlere yansıtıyor. Yazarın öyküleri insanların yüz dökümü aslında. 

“Aynada onu küçük bir nokta hâlinde görene kadar gazdan ayağımı çekmedim. Ondan, kendimden ve her gün yollara düşüp bu trafikte onca emek harcayarak insanları tanıma gayretimden tiksinmeye başladım. Yanlış olan şeyin insanlarda değil kendimde olabileceğini keşfediyordum. Özün bir başka kaybedilme biçimi de hor görülmektir ve bir öğleden sonra herhangi bir kadının kahkahasında da yitirilebilir.”

Ali NURDOĞAN, 1989 yılında İstanbul’da doğdu. Kabataş Erkek Lisesi ve Galatasaray Üniversitesi Siyaset Bilimi Bölümü’nden mezun oldu. İngilizce ve Fransızca biliyor. Mezun olduktan sonra özel bir bankada müfettiş olarak çalıştı. Yıldız Teknik Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde  yüksek lisansını tamamladı. Galatasaray Üniversitesi’nde Uluslararası İlişkiler Doktora Programına devam etmektedir. Yazarın öyküleri; Oggito, Edebiyat Haber, İshak Edebiyat, Litera Edebiyat, Parşömen Fanzin, Sakin Yurt gibi dergilerde ve çeşitli platformlarda yayımlandı. 2021 yılında yayımlanan Duvarın Ardı isimli öykü seçkisi kitabında “Yirmi Beş ya da Yirmi Altıncı Gece” isimli öyküsüyle yer aldı. 2022 yılında Mahal Edebiyat’ın düzenlediği öykü yarışmasında “Ve Sonunda Tren Gelir” isimli öyküsü ile ikincilik ödülünü aldı.

edebiyathaber.net (28 Ağustos 2023)

Yorum yapın