Selçuk Geçer’den ekonomik çöküşün hikâyesi: Yiyin Efendiler

Aralık 12, 2022

Selçuk Geçer’den ekonomik çöküşün hikâyesi: Yiyin Efendiler

Selçuk Geçer’in “Yiyin Efendiler” adlı kitabı Destek Yayınları etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Ülkemiz şartlarında açlık sınırının altında kalan maaşıyla ay sonunu görmeyi başaran bir birey için ekonomi gerçekten de anlaşılmaz bir alan olabilir mi? İçinden çıkılmaz hale gelmiş kredi, borç sarmalında hayatta kalabilen insanların doğru anlatıldığı takdirde ekonomik sistemin işleyişini anlamaması mümkün mü? Yoksa ekonomiyi yalnızca bu alanın uzmanlarının anlayabileceği şekilde karmaşık bir yapıda sunmak çoğunluğun kaderine razı olması için tasarlanmış bir maske mi?

Uzun yıllardır gerek sosyal medya üzerinden yaptığı yayınlarla gerekse hazırlayıp sunduğu programlar ve yaptığı haberlerle içinde yaşadığımız sistemi bizlere anlatan Selçuk Geçer şimdi de Yiyin Efendiler adlı kitabıyla ülkemizin giderek daha fazla sürüklendiği ekonomik buhranı gözler önüne seriyor. 

Arka Kapak Yazısı:

“Bir milletin parasını kontrol eden, o milleti de kontrol eder.”

– E. Garfield

Ekonomi tıpkı din gibi… Ne kadar anlaşılmazsa o kadar makbul.

Çünkü insanlar basit gerçekleri görürse, yapılan üçkâğıdı fark eder ve bütün oyun bozulur. Ekonomik sisteme yakıştırılan karmaşıklık maskesi, insanlığın katlanmak zorunda kaldığı en felç edici yapıyı gizlemek üzere tasarlanmış büyük bir tezgâhtır. Ve bu tezgâh o kadar iyi kurgulanır ki toplumdaki her birey kaderine razı olur.

Youtube’da yüz binlerce takipçisi olan ekonomist Selçuk Geçer, kurumsallaşamayan devlet sisteminin, iktidara göre değişen ekonomi politikalarının bizleri sıradan bir ekonomik kriz yerine nasıl derin bir buhrana doğru sürüklediğini gözler önüne seriyor; ne oldu da bu noktaya geldik, başımıza gelen her şey dış güçlerin oyunu mu, hiç gün yüzü görebilecek miyiz gibi bu topraklara dair temel soruları herkesin anlayabileceği bir dille cevaplıyor.

Yazar Hakkında:

Selçuk Geçer, 1972 yılında Almanya’da doğdu. Lise öğrenimini Eskişehir Ahmet Kanatlı Lisesi’nde, Üniversite öğrenimini ise Gazi Üniversitesi İktisat Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünde tamamladı. 

2006 yılında Ziraatçılar Derneği tarafından Yılın Ekonomi Habercisi Ödülü’nün sahibi oldu. 2007 ile 2012 yılları arasında Kanal 24’te Ekonomi Müdürlüğü yaptı. 2012 yılında görevinden istifa ederek Cem Medya Grubu’nun genel yayın yönetmenliği pozisyonunda çalışmaya başladı. KRT TV’de yayımlanan 3GEN adlı programda ekonomi hakkında bilgiler paylaştı. Bloomberg kanalında “Selçuk Geçer ile Reel Sektör” isimli programda moderatörlük yaptı. Büyük kurumlarda marka ve iletişim danışmanlığı hizmetinin yanı sıra, uzun yıllar medya sektöründe ekonomi birimlerinin yönetici kadrolarında yer aldı. Çalışma hayatı boyunca ayrıca İstanbul FM, Expo Channel, Kanal E, Kanal 9, CNBC-e, Business Channel gibi kanallarda programlar yaptı. 

Bugün, 2015 yılında kendi adıyla açtığı ve 600 binin üzerinde takipçiye ulaşan Youtube kanalında, ekonomi alanında hazırladığı çeşitli video içeriklerini yayımlamaktadır.

edebiyathaber.net (12 Aralık 2022)

Yorum yapın