Nâzım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı Uluslararası Nâzım Hikmet Sempozyumu’nun ikincisini 8-9 Nisan 2023 tarihinde düzenliyor

Ocak 5, 2023

Nâzım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı Uluslararası Nâzım Hikmet Sempozyumu’nun ikincisini 8-9 Nisan 2023 tarihinde düzenliyor

Nâzım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı, ilki 2002 yılında şairin 100. doğum yılı nedeniyle gerçekleşen Uluslararası Nâzım Hikmet Sempozyumu’nun ikincisini 8-9 Nisan 2023 tarihinde düzenliyor.

Nâzım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı tarafından yapılan açıklamada, ilkinde olduğu gibi yurtiçinden ve yurtdışından davet edilen bilim ve sanat insanlarıyla Nâzım Hikmet sanatı, kişiliği, barış, özgürlük ve eşitlik mücadelesi sempozyum oturumlarında günümüzden bakışla yeniden değerlendirilecek.

Nâzım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı Yönetimi, “son yıllarda Nâzım Hikmet’in yaşamı ve düşünce dünyası, şiiri, tiyatrosu, sineması, öykü ve romanları, politikası, barış düşüncesi, kültür ve sanat dünyasına ilişkin araştırmaların yoğunluğunu dikkate alarak, sempozyumun Nâzım Hikmet ile ilgili yeni sözlere açık özgür bir platform olmasını umut ettiklerini” belirttiler.

“İlk sempozyum tarihi 2002 yılından bu yana Moskova dahil yeni araştırma-kültür kurumları doğdu, ilerici yerel yönetimler onun evrensel değerini genç kuşaklara anlatmak için sürekli çaba gösteriyor. Onlarca yeni kitap, belge, oyun, film, beste, sergi ortaya çıktı. Demokrasi, hukuk, özgürlük, barış mücadelesinin yükseldiği bugünlerde onun “kararmasın yeter ki” sözlerinin hepimize ışık olacağı, Nâzım Hikmet’i çeşitli boyutlarıyla değerlendirecek ikinci bir sempozyuma sıra gelmişti. Güneşli, özgür günler mücadelemizde bugün, Nâzım Hikmet’in bilim, sanat ve yurtseverlikle açtığı pencerelerden giren ışığa daha çok ihtiyacımız var.” 

Düzenleme kurulundan yapılan açıklamada ise, sempozyumun aynı zamanda genç yazar, araştırmacıların bildirilerini sunmalarını, diğer genç araştırmacılarla uluslararası bir platformda tanışmaları, gelecekte ortak çalışmalar yapması için de bir dostluk platformu olmasını arzulandığı belirtildi.

Düzenleme kurulunca verilen bilgiye göre bildiri özeti son gönderim tarihi 15 Şubat 2023, bildiri tam metni son gönderim tarihi 15 Mart 2023. Nâzım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı ilkinde olduğu gibi, sempozyuma katılan konuşmacıların sunumlarının tam metinler kitabında yayımlanacağını açıkladı.

Konu başlıkları katılımcıların seçimine bırakılan sempozyum oturumlarında sunulacak bildiri özetlerinin gönderileceği adres şöyle: [email protected]

edebiyathaber.net (5 Ocak 2022)

Yorum yapın