Türkiye’nin ilk ve tek erişebilir film festivali, Engelsiz Filmler Festivali Başladı

Ekim 13, 2021

Türkiye’nin ilk ve tek erişebilir film festivali, Engelsiz Filmler Festivali Başladı

Bu yıl dokuzuncu kez düzenlenen Engelsiz Filmler Festivali, çevrim içi ve Ankara’da gerçekleşen fiziki gösterimleriyle sinemaseverlerle buluştu.  Festivalin ilk gününde Kısa Film Yarışması Filmleri, Clermont Ferrand Kısa Film Festivali Seçkisi, Çocuklar İçin Seçkisi ve Ulusal Uzun Film Yarışması filmlerinden Kumbara filmi gösterildi. 

Bu yıl Dünya ve Türkiye sinemasından 38 filmi erişilebilir olarak seyircisiyle buluşturacak olan Festival, Ankara’da 11-13 Ekim tarihleri arasında Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde ve 11-17 Ekim tarihleri arasında çevrim içi olarak eff2021.muvi.com üzerinden takip edilebilecek. Programda yer alan filmlerin ekipleriyle birlikte gerçekleşen söyleşiler de Festivalin YouTube kanalı üzerinden erişime açıldı. 

Festival programında yer alan Kısa Film Yarışması ve Ulusal Uzun Film Yarışması’nda yarışan filmler, jüri üyelerinin belirleyeceği En İyi FilmEn İyi Yönetmen ve En İyi Senaryo ödülleri ile seyircilerin belirleyeceği Seyirci Özel Ödülü almaya hak kazanacak. Ödüller, 17 Ekim Pazar günü akşamı çevrim içi yayınlanacak ve tüm Türkiye’den takip edilebilecek Ödül Töreni’nde sahiplerini bulacak.

FESTİVAL TAMAMEN ERİŞİLEBİLİR VE ÜCRETSİZ

Türkiye ve dünya sinemasının son dönem festivallerinde öne çıkan, ödüller kazanan ve çok konuşulan filmlerini Ankara ve Türkiye’deki sinemaseverlerle buluşturacak olan Festival, tüm filmleri her yıl olduğu gibi göremeyenler için sesli betimleme, duyamayanlar içinse ayrıntılı altyazı seçenekleri ile erişilebilir olarak izleyicilere sunuyor. Engelsiz Filmler Festivali’nde film gösterimlerinin yanı sıra yönetmenlerle gerçekleşecek söyleşiler de erişilebilir.

Festival filmleri, web sitesinden açıklanan gün ve saatlerde salonda ve çevrim içi platform üzerinden ücretsiz takip edilebilecek.

Engelsiz Filmler Festivali hakkında ayrıntılı bilgiye www.engelsizfestival.com adresinden ulaşılabilir.

edebiyathaber.net (13 Ekim 2021)

Yorum yapın