Türkiye’nin 30’lu yıllarına mercek tutan bir vefa öyküsü

Mart 15, 2023

Türkiye’nin 30’lu yıllarına mercek tutan bir vefa öyküsü

Hidayet Karakuş’un Bana Bir Resmini Yolla adlı kitabı Bilgi Yayınevi etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Bana Bir Resmini Yolla, kışlada başlayan dostluğun küçük mektuplarla çoğaltıldığı, türkülerle düşleri süsleyen, Türkiye’nin 30’lu yıllarına mercek tutan, Cumhuriyet aydınlığını, devrimlerin etkilerini, hastalıklarla mücadeleyi satırlardan yansıtan bir vefa öyküsü.

Hidayet Karakuş, akıcı ve yalın kalemiyle bizim masalımızı anlatıyor.

Sözüm telden gelir, aklım gülden gelir, elin oğlu elden gelir, eğlen gönlüm eğlen, yaşam dediğin ‘sevi’mden gelir, yarın beklediğin ölüm, şaşırtır seni bugünden gelir…”

Yazar hakkında

Hidayet Karakuş, 6 Eylül 1946’da Yalvaç’ın Kurusarı köyünde doğdu. İlkokuldan sonra girdiği Isparta Gönen İlköğretmen Okulu’nu 1964’te, Selçuk Eğitim Enstitüsü Edebiyat Bölümü’nü 1966’da bitirdi. Adana’da, Manisa’da, İzmir’de Türkçe öğretmenliği yaptı. İlk şiirlerini okul ve Isparta gazetelerinde yazdı. Daha sonra şiirleri Çağrı, Şölen, Forum, Ilgaz, Varlık, Dönemeç, Yarın, Gösteri, Sanat Olayı, Somut, Adam Sanat, Düşlem… gibi edebiyat dergilerinde yayımlandı. 1997’de Ankara Üniversitesi T. Ö. Merkezi’nce Başarılı On Çocuk Kitabı Yazarından biri seçilerek Altın Kalem ödülü aldı. 

edebiyathaber.net (15 Mart 2023)

Yorum yapın