Türkiye Sinoloji Topluluğu İstanbul’da açıldı

Aralık 29, 2023

Türkiye Sinoloji Topluluğu İstanbul’da açıldı

Dünya Sinologlar Konseyi ve Dünya Sinoloji Merkezi’nin Türk Sinolog kaynaklarına ve Kırmızı Kedi Yayınevi’nin katkılarıyla, Avrasya’nın ilk Sinoloji Topluluğu İstanbul’da 27 Aralık’ta açıldı.

Pekin Dil ve Kültür Üniversitesi Kuşak ve Yol Araştırma Enstitüsü Dekanı ve Dünya Sinoloji Merkezi Direktörü Prof. Dr. Xu BaofengTürkiye Sinologlar Konseyi Düzenleyicisi ve İstanbul Üniversitesi Çin Dili ve Edebiyatı Bölümü Prof. Dr. Eyüp SarıtaşTürk Sinolog ve eski Çin Uluslararası Radyosu yabancı uzmanı Kamil ErdoğduKırmızı Kedi Yayınevi kurucusu Haluk Hepkon ve Kırmızı Kedi Yayınevi Genel Yayın Yönetmeni Enis Batur birlikte Türkiye Sinoloji Topluluğu‘nun açılışını yapmıştır.

Türkiye Sinoloji Topluluğu, İstanbul Beyoğlu İlçesi’nde bulunan Kırmızı Kedi Kitapevi Tünel’de yer almaktadır. Geniş konferans salonu, kahve sohbet alanı ve kitap okuma alanına sahip olan Kırmızı Kedi Yayınevi birinci sınıf Çin-Türkiye kitap bilgi işleme kapasitesine ve üstün çeviri ve yayıncılık yeteneklerine sahiptir. Türkiye Sinoloji Topluluğu’nun kuruluşundan sonra, Çin ile Türkiye arasında uluslararası işbirliği, çeviri, yayıncılık ve kültürel alışveriş gibi, halklar arası bağlantıyı teşvik etmek üzere bir dizi medeniyetin karşılıklı takdiri faaliyeti gerçekleştirilecektir. Ocak 2024’te ilk Çin-Türkiye Medeniyet Diyaloğu etkinliğini başlatmaktadır.

Türkiye Sinoloji Topluluğu, Sinolojiyi temel, Sinologları düşünce kaynağı, yerel yayın ve medya kuruluşlarını taşıyıcı alınarak, Çin-Türkiye kültürel etkileşiminin önemli bir başlangıç noktasıdır ve Çin hikayelerini anlatmada ve Çin-Türkiye karşılıklı anlayışını artırmada önemli bir öncü rol oynayacaktır.

edebiyathaber.net (29 Aralık 2023)

Yorum yapın