The New York Times’ın çoksatar yazarından: “Tam Benlik Sözler”

Aralık 17, 2021

The New York Times’ın çoksatar yazarından: “Tam Benlik Sözler”

Hoda Kotb ve Jane Lorenzi’nin “Tam Benlik Sözler” adlı kitabı, Ayşe Başcı çevirisiyle Mundi tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Yılın her günü için ayrı bir umut ışığı

New York Times’ın 1 numaralı çoksatar yazarı Hoda Kotb, pandemi döneminde tüm dünyanın karşılaştığı zorlukların üstesinden gelmeye çalışan, fark yaratmak için çabalayan insanları ön plana koyan bu kitapta kimi zaman komik kimi zaman hüzünlü, cömertlik ve nezaket dolu sımsıcak hikâyeler aktarıyor.

Hoda Kotb’un yaşam sevinci, buna en çok ihtiyaç duyduğumuz zamanda, Tam Benlik Sözler‘de olanca ışıltısıyla karşımıza çıkıyor.

“Kotb’un nezaket, sevgi, kayıp, dostluk ve annelikle ilgili kişisel hikâyelerden derlediği, özlü sözlerle dolu bu koleksiyon, insana iyimserlik aşılıyor. Sımsıcak sohbetlerin çekimini hissetmemek elde değil.”
Parade

“İçgörü, cesaret ya da dolu dolu bir kahkaha… Bu kitapta aradığınız her şey var.”
Booklist

“Birbirinden farklı durumlarla ilgili, insanı düşünmeye teşvik eden alıntıların yer aldığı bir koleksiyon… Zekice kaleme alınmış, eğlenceli, içgörü sahibi… ne ararsanız var. Tam bir başucu kitabı.”
Washington Book Review

Tür: Yaşam
Sayfa sayısı: 384
Fiyat: 46,00 TL

HODA KOTB, Uzun yıllardır televizyon sunuculuğu ve spikerlik yapmaktadır; ayrıca The New York Times çoksatarı I Really Needed This TodayHoda ve Ten Years Later kitaplarıyla tanınmıştır. Halen televizyon kariyerine devam etmekte olan Kotb’un I’ve Loved You Since Forever ve You Are My Happy isimli iki de çocuk kitabı bulunmaktadır. Dört Emmy kazanan sunucu, Alliance for Women in Media Gracie Ödülü, 2006 Peabody Ödülü ve 2002 Edward R. Murrow Ödülü‘ne layık görülmüştür. Partneri Joel, iki kızı Haley ve Hope ile birlikte New York’ta yaşamaktadır.

JANE LORENZINI, İlk romanı After the Rain Ekim 2018’de yayımlanmadan önce on üç yıl boyunca haber sunuculuğu yapmıştır. Hoda Kotb’la birlikte kaleme aldığı I Really Needed This Today, Hoda, Ten Years Later ve Where We Belong‘un yanı sıra After The Rain isimli bir kitabı daha vardır. Tennessee’de yaşamakta ve ilk romanının devam kitabını yazmaktadır.

AYŞE BAŞCI, 1974 yılında İstanbul Yeşilköy’de doğdu. 1997’de Boğaziçi Üniversitesi Mütercim-Tercümanlık Bölümü’nden mezun oldu. Kurgu ve kurgudışı olmak üzere kırktan fazla kitap çevirdi. Kitap eleştirileri, tanıtım yazıları ve çeviri odaklı köşe yazılarının yanı sıra 2019’da König: Dünyayı Dolandıran Türk’ün Romanı adlı kitabı yayımlandı.

edebiyathaber.net (17 Aralık 2021)

Yorum yapın