Tekinsiz bir serüven: Perili Evin Gizemi

Ekim 4, 2023

Tekinsiz bir serüven: Perili Evin Gizemi

Henriette Wich’in yazdığı, Carola Sieverding’in resimlediği Perili Evin Gizemi adlı kitap Tudem Yayınları tarafından Ümit Mutlu çevirisiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden:

Gerçekle hayalin kesişme noktasında 100 küsur yıllık bir sırrı gün yüzüne çıkaran Perili Evin Gizemi, iki kardeşi zamana karşı yarıştıran ”sihirli” bir serüven.

Esrarengiz olayların peşi sıra birbirini takip ettiği bir taşınma hikâyesini sayfalarına taşıyan kitap, doğaüstü güçlerin izini sürdürürken sürpriz sonuyla okurları şaşırtıyor. 

Bilinmeyene karşı duyulan tedirginlik duygusuna dikkat çeken bu tekinsiz öykü, çocukları korku ve endişelerinin üzerine gitmeye ve sorunlarını tek başına çözmeye yüreklendiriyor.

Perilere inanır mısınız ya da hayaletlere?..
Yanıtınız her ne olursa olsun, bu öyküyü okuduktan sonra düşüncenizi yeniden gözden geçirmek isteyeceğinize eminiz.

Sihirbazlığı çok seven Nuh ile masal düşkünü kız kardeşi Şule de bu konuda kararsızlardı, ta ki taşındıkları yeni evde bazı tuhaflıklarla karşılaşana dek.

Aslında gariplikler, eski evlerinin posta kutusunda buldukları isimsiz bir kartpostalla başlamıştı. Ne vardı da taşınmışlardı kartpostaldaki acil kiralık ilanıyla karşılarına çıkan bu eve?!

Başlarda her şey çok güzeldi. Sonraları, gecenin sessizliğine karışan tıkırtılar ve uykusuz geceler…
Düşünce gücüyle şekil değiştiren odalar ve sırlarla dolu bir tavan arası da cabası!
Eyvah, yoksa bu evde adını anmaktan çekindikleri bir şeyler mi vardı?

Kalbinde sakladığı büyük sırla geçmişten günümüze uzanan görkemli bir evin hiç dillendirilmemiş öyküsünü anlatan bu sürükleyici kitap, içimizdeki cesur kahramanı derin uykusundan uyandıracak heyecan verici bir macera.

”Küçük Yıldızlar – İlk Okuma Kitaplığı” serisi kapsamında ”Okuma Seviyesi 3” olarak sınıflandırılan Perili Evin Gizemi, son bölümünde yer verdiği sözlük ve bulmaca sayfalarıyla, 7 yaş ve üzerindeki okurların kelime dağarcığını zenginleştiriyor, okuduklarını daha iyi anlamalarına ve pekiştirmelerine olanak sağlıyor.

Kitaptan tadımlık >>>

edebiyathaber.net (4 Ekim 2023)

Yorum yapın