Can Yayınları Ekim ayı programını duyurdu

Ekim 4, 2023

Can Yayınları Ekim ayı programını duyurdu

Mahir Ünsal Eriş’in sonsuz aşkları ve karanlık işleri barındıran kitabı Acaip; sanat eserini anlamanın, onu yorumlamaktan çok daha önemli bir iş olduğunu savunan Sontag’ın kültürel eleştiri alanında büyük etki yaratan kitabı Yoruma Karşı; Samanta Schweblin’in teknoloji-insan ilişkisine odaklandığı son kitabı Kentukiler ve daha fazlası ekim ayında Can Yayınlarında.

Tanıtım bülteninden

Mahir Ünsal Eriş / Acaip
Uzun yıllardır okumaya hasret kaldığımız türde sıcak bir aşk hikâyesi, dünyanın farklı coğrafyalarından gelmiş, birbirinden garip insanların esrarengiz hikâyeleriyle buluşuyor. Karanlık denizler, ürkütücü maceralar, mitolojik figürler, korkunç mahluklar… Mahir Ünsal Eriş, serinin ilk kitabı Gaip‘te araladığı sır perdesinin ardından Acaip‘le ilerliyor.
 
Robert Musil / Birleşmeler (çev. Anıl Alacaoğlu)
Merkezinde kadın karakterlerin yer aldığı “Aşkın Tamamlanışı” ve “Sakin Veronika’nın Baştan Çıkışı” adlı iki uzun öyküden oluşan Birleşmeler ilk kez Türkçede. Her iki öykü de olay örgüsünden ziyade karakterlerin hisleri, düşünceleri ve etrafı algılama biçimiyle ilerliyor.
 
Susan Sontag / Yoruma Karşı (çev. Osman Akınhay)
Yoruma Karşı, hayatı boyunca aktif bir insan hakları savunucusu ve savaş karşıtı olarak çalışan, “çağın vicdanı” olarak nitelendirilen Sontag’ın ilk makale koleksiyonu. Kültürel eleştiri alanında büyük bir etki yaratan bu kitapta ünlü “‘Camp‘ Üzerine Notlar” ve “Yoruma Karşı” denemelerinin yanı sıra yazarın Sartre, Camus, Simone Weil, Godard, Beckett, Lévi-Strauss, bilimkurgu filmleri, psikanaliz ve çağdaş din anlayışı hakkındaki yazıları yer alıyor.

Susan Sontag / Başkalarının Acısına Bakmak (çev. Osman Akınhay)
Günümüzde bir klasik haline gelen Fotoğraf Üzerine kitabından yirmi yıldan fazla bir süre sonra yayımlanan Başkalarının Acısına Bakmak, görüntülerin kullanım biçimlerinin yanı sıra, şiddetin görsel temsilinin, savaş görüntülerinin ekran aracılığıyla sıradanlaşmasını, bunun çağdaş toplum üzerindeki etkilerini ve tehlikelerini soruşturuyor.
 
Samanta Schweblin / Kentukiler (çev. Saliha Nilüfer)
Samanta Schweblin’in bu son romanında insanların yeni takıntısı “kentuki” adı verilen oyuncaklar. Mahremiyet, gözetleme, kimlik gibi kavramların öne çıktığı Kentukiler‘de Arjantinli yazar, teknoloji-insan ilişkisi üzerinden insanların birbirleriyle ilişkilerine dair çarpıcı sorular yönelterek günümüzü mercek altına alıyor.

Carlo Collodi / Pinokyo (çev. Simge Konu Ünsal)
Carlo Collodi’nin yıllara meydan okuyan klasiği Pinokyo, çocukluk ve yetişkinlik arasındaki hassas sınırda dolaşırken sevgi, sadakat ve dürüstlüğün önemini vurguluyor.

Bu Ay Klasiklerde
 
Thomas Paine / Sağduyu (çev. Akın Emre Pilgir)
Aydınlanma Çağı’nın büyük düşünürlerinden Thomas Paine, başta imzasız yayımladığı ve Sağduyu adını verdiği kitabıyla Amerikan Bağımsızlık Bildirgesi’nin hazırlanmasına önayak olur ve tarihe adını yazdırır. Kısa ve çarpıcı bu metin Amerikan tarihinin en çok basılan ve okunan eserleri arasındadır.

edebiyathaber.net (4 Ekim 2023) 

Yorum yapın