Sıradışı bir ilk roman: “Bunu Biz İstedik İstanbul”

Kasım 19, 2019

Sıradışı bir ilk roman: “Bunu Biz İstedik İstanbul”

James Hakan Dedeoğlu’nun ilk romanı Bunu Biz İstedik İstanbul Karakarga Yayınları’ndan yayımlandı.

Tanıtım bülteninden: 

Kar yağdığında şehrin aldığı hali kim sevmez ki? Peki, kar tam yetmiş beş saat aralıksız yağarsa şehrin alacağı hali düşünebiliyor musunuz? J. Hakan Dedeoğlu, Bunu Biz İstedik İstanbul adlı ilk romanında kar fırtınasının esir aldığı İstanbul’da beklenmedik olaylar içinde kalan sıradışı karakterleriyle okurlarını içinde yaşadığımız şehre ve dünyaya bambaşka gözlerle bakmaya davet ediyor.

Hakan Dedeoğlu’nun yazdığı, illüstrasyonlarını Sadi Güran’ın yaptığı Bunu Biz İstedik İstanbul Karakarga Yayınları’ndan çıktı.

Arka kapak yazısı:

Zeytinburnu’na uzaylılar teşrif ettiğinde, birdenbire cinnet geçiren insanlar birbirini parçalıyor, beklenmedik bir kar fırtınası şehri etkisi altına alıyor, insanlar ansızın ortadan kayboluyordu. Uzaydan gelen Haluk’a gönlünü kaptıran dünyalı Merve, kayıp eşyaları bulma gücüne sahip yalnızlar yalnızı Aybüke Hanım, dünya yanarken didişmeye devam eden iki genç Sarp ve Emir, karamsarlığı bahtsızlığıyla başa baş giden Yener, neredeyse hayat orucu tutan çizer Sadi, onun pervasız dostu Leyla ve hepsinin başına geleni bilen müzisyen Derya Deniz…

Yazar hakkında:

James Hakan Dedeoğlu 5 Ocak 1980 tarihinde İstanbul’da doğdu ve İstanbul Üniversitesi İspanyol Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. 2003 yılında Aylin Güngör ile birlikte Forward dergisini başlattı. Kısa ömürlü Forward’ı uzun ömürlü Bant takip etti… 2004 yılından bu yana Aylin Güngör ile birlikte Bant Mag.’iyürüten Dedeoğlu, TSU ! adı altında ürettiği müziklerle de tanınıyor. Dedeoğlu, TSU ! adıyla bugüne kadar dört plak yayınladı ve sayısız festival ve sahnede çaldı. Yazar 2017 senesinde ise Sadi Güran ile birlikte Bir Rumeli Kabusu isimli grafik roman çalışmasını yayınlamıştı.

edebiyathaber.net (19 Kasım 2019)

Yorum yapın