Psikoterapist Adam Phillips’ten “Değişmeyi İstemek Üzerine” 

Temmuz 6, 2023

Psikoterapist Adam Phillips’ten “Değişmeyi İstemek Üzerine” 

Adam Phillips’in “Değişmeyi İstemek Üzerine” adlı kitabı, Aydın Çavdar çevirisiyle Ayrıntı Yayınları tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Psikanalitik teorinin önde gelen isimlerinden Adam Phillips’in Değişmeyi İstemek Üzerine adlı kitabı, Ayrıntı Yayınları tarafından yayımlandı. Hayatlarımızı değiştirmeye yönelik evrensel dürtüyü odağına alan Phillips, yeni kitabında değişimle ilgili eğilimlerimizi, değişmeyi isterken gerçekte ne yönde değiştiğimizi, ne ölçüde istediğimiz yönde değişebileceğimizi keşfe çıkıyor.

Adam Phillips’in Değişmeyi İstemek Üzerine adlı yeni kitabı, yazarın daha önce yayımlanan Öpüşme, Gıdıklanma ve Sıkılma Üzerine, Akıl Sağlığı Üzerine, İyilik Üzerine, Flört Üzerine, Öyle ve Böyle, İlgi Arayışı ve Kreşteki Yabani’yle birlikte Ayrıntı Yayınları’nın Lacivert Kitaplar’ı arasındaki yerini aldı. 

Daima değişiyoruz ve değişme şeklimizi seçmek, hatta tasarlamak istiyoruz. Değişim, siyaset veya terapi yoluyla, din veya spor yoluyla, üret-kenlik veya büyüme yoluyla, ilişkiler veya ilişkilerden uzak durma yoluyla, sanat veya bilim yoluyla aranabilir. Değişimin bir arzu nesnesi olduğu aşikârdır, gerçi asıl istenen değişim, tercih edilen yönde gerçekleşecek bir değişimdir. Hayatlarımızın sürekli ileriye doğru giden bir hikâye olmasını istiyoruz. Ancak değişim, belirsiz bir arzu nesnesi olarak büyüleyici olduğu kadar dehşet verici de olabilir.

Kendimiz için isteyebileceğimiz değişim türlerini nasıl keşfedeceğiz? Ve eğer mümkünse, bu mevcut değişim biçimlerini diğer insanların bizi ikna etmeye hevesli olduğu değişimlerden nasıl ayırabiliriz?

Aydın Çavdar’ın İngilizceden dilimize çevirdiği Değişmeyi İstemek Üzerine, raflarda ve internet satış sitelerinde!

Bilgi için: ayrintiyayingrubu.com

instagram.com/ayrintiyayinlari

twitter.com/AYRINTIYAYINEVI

facebook.com/ayrintiyayinevi

ADAM PHILLIPS HAKKINDAAdam Phillips, Londra’daki Wolverton Gardens Çocuk ve Aile Danışmanlığı Merkezi’nde Çocuk Psikoterapisi Bölümü başkanıdır. Psikoterapinin yanı sıra edebiyatla da yakından ilgilenen Phillips’in Öpüşme, Gıdıklanma ve Sıkılma Üzerine adlı kitabı son derece olumlu eleştiriler almış ve New York Times gazetesi tarafından Yılın Dikkate Değer Kitabı seçilmiştir. İngiltere’nin saygın gazetesi Guardian’da Phillips hakkında şunlar söylenmişti: “Phillips, tıpkı Çehov gibi, hem iyi bir doktor hem de iyi bir yazar; insan davranışlarının inceliklerine gösterdiği ilgi iyi bir hikâye anlatıcısı olmasını sağlıyor… Her insanın derinlerindeki o temel yabancılığa hoş bir açıklıkla yaklaşıyor.”

edebiyathaber.net (6 Temmuz 2023)

Yorum yapın