Tüm çocukların kendi öykülerinden bir şeyler bulacağı özel bir hikâye

Haziran 13, 2023

Tüm çocukların kendi öykülerinden bir şeyler bulacağı özel bir hikâye

Sepin Sinanlıoğlu’nun kaleme aldığı Ayşe Deniz Şahin’in resimlediği Noa’ya Mektup, Doğan Çocuk Yayınları tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden:

Noa bir gün okuldan eve geldiğinde annesi onunla oynamak istemez. Bu duruma çok üzülen Noa annesinin onu sevmediğini düşünür. Ertesi gün annesi Noa’ya olan biteni açıklayan bir mektup yazar…

 “Her şeye muktedir bir ebeveyn midir bir çocuğun ihtiyacı? Sanmam.

Sahici bir ilişkinin yarattığı güven ortamı öyle doğal, öyle içten, öyle derindir ki…

Noa’nın, annesinden aldığı mektup, olan bitene bambaşka bir yerden bakmasına yardımcı oluyor. Görünenin ötesindeki gerçekler, onarıcı deneyimlerin kapısını aralıyor. Sevgi baki Noa. Bazen böyle olur. Sonra çiçekler açar.

Sevgi baki. Noa’ya Mektup tüm çocukların kendi öykülerinden bir şeyler bulacağı özel bir hikâye.”

Ayşe Deniz Şahin’in eşsiz çizimlerinin eşlik ettiği Noa’ya Mektup tüm çocukların kendi öykülerinden bir şeyler bulacağı özel bir hikâye…

İrem Polat – Klinik Psikolog

Belki her anne itiraf edemiyordur. Ama sanırım her annenin gerçeği benimkiyle aynıdır Noa. Gerçek şu: Bazı şeyler geçicidir ve bazı şeyler hiç geçmez. Bazı şeyler değişir, üzüntüm gibi mesela. Bazıları ise hiç değişmez. Seni çok seviyorum. Bu, mesela, hiç değişmez. Sevgi geçmez.

Sepin Sinanlıoğlu Üsküdar Amerikan Lisesi, Boğaziçi Üniversitesi İşletme ve Plymouth Üniversitesi, Dartington College of Arts (yüksek lisans I Poetics of Imagination) mezunu. İki çocuğu Ela ve Ali, kedileri Sussex ve köpekleri Alice ile Reşitpaşa, İstanbul’da yaşıyor. Türkiye’de private equity (özel sermaye fonu) sektöründe yönetici ortaklık ve yatırım komitesi üyeliğine yükselmiş ilk kadın. On iki sene boyunca devam ettirdiği private equity kariyerinde, Türkiye’nin aralarında Londra Borsası’nda halka arz edilmiş olanlar da dâhil birçok muteber şirketinde yönetim kurulu üyeliği yaptı. Private equity işini 2014 itibarıyla bıraktı ve hâlen kadın girişimciliğini destekleyen iki oluşumda yatırımcı.

Ağıtların TanrısıNoa’ya Mektup, Noa, Monark Kelebekleri ve Her Şey, Noa, Kirpi ve Sarı adlı kitapların yazarı. Sepin Kafası podcaster’ı. Posta Poetika yazarı ve kurucu ortağı. Ot dergisi yazarı. Fizyoloji ve sinir sistemi alanlarında uzmanlaştığı farklı protokoller çerçevesinde ve hikâyeler üzerinden, bilgelik, aşk, ölüm ve özgürlük gibi insan olmaya dair konularda grup ve yaş dinamiğine göre değişen çalışmalar yapıyor.

Ayşe Deniz Şahin, 1986 yılında İstanbul’da doğdu. 2004 / 2008 yılında Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik / Cam Tasarımı Bölümü’nde lisans eğitimini tamamladı. Okulda aldığı kavramsal eğitiminin ardından mezun olduktan sonra bir süre sanatçı asistanlığı yaptı. Daha sonra başladığı sektörel ve kurumsal firmalarda profesyonel olarak animasyon ve İllüstrasyon branşlarında kreatif ekiplerle birlikte yürüttüğü çalışmalarına devam etti. Aynı zamanda kendine özgü tarzını, konsept tasarımlarına ve illüstrasyonlarına başarıyla yansıtarak, yarattığı eserlerle, sergiler ve workshoplara katılmaktadır. Çocuk edebiyatında da yayımlanmış ve üretilmeye devam eden illüstrasyon projeleri bulunmaktadır.

edebiyathaber.net (13 Haziran 2023)

Yorum yapın