Sînemaya Serbixwe’nin 3. sayısı yayında

Ağustos 19, 2020

Sînemaya Serbixwe’nin 3. sayısı yayında

Kürtçe sinema dergisi “Sînemaya Serbixwe”nin
(Bağımsız Sinema) 3. sayısı dijital olarak yayımlandı.

Sînemaya Serbixwe, internet sitesi olarak da özelde Kürt sineması üzerine, genelde de dünya ve Türkiye sineması üzerine güncel haber ve gelişmeleri okurlarına aktaran aktarıyor. Aynı zamanda site e-dergi formatında belirli aralıklarla 7 aylık bir aradan sonra 3’üncü sayısıyla e-dergi formatında yayınlandı. Derginin editörü Rumet Med editör yazısında, 2 sayısı e-fanzin olarak yayınlanan “Sînemaya Serbixwe” nın bundan sonra e-dergi formatında ve yılda iki kez yayımlanacağını ifade etti.

Derginin üçüncü sayısında Kürtçe’nin Kurmancî, Zazakî ve Soranî lehçelerinde sinema ve tiyatro üzerine yazılan yazı ve makalelere yer verildi.

Editör yazısından bir bölüm;

“7 aylık bir aradan sonra “Sînemaya Serbixwe” e-dergi formatında okuyucularıyla buluşuyor. Bilindiği üzere önceki 2 sayımız e-fanzin formatında yayımlanan Sînemaya Serbixwe, bundan sonra e-dergi formatında ve yılda iki kez yayımlanacaktır. Üçüncü sayımızda Kürtçe’nin üç lehçesinde (Kurmancî, Zazakî, Soranî) sinema, tiyatro ve diziler üzerine yazı ve makaleler yer almaktadır. Bu sayımızda Dilazad Art, Welat Ramînazad, Rûmet Med, Mela Mihyedîn, Arezû Sirajeddîn, Şafî Muhammed, Hawar Rehîmî, Omer Bextîyar’ın yazıları yer almaktadır. Ayrıca dergimizin edötörüyle yapılan bir söyleşi de yer almaktadır.”

Derginin 3’üncü sayısına ulaşmak için>>>

Derginin sosyal medya hesapları ise şu şekilde:

Twitter: SinemaSerbixwe

Instagram: SinemayaSerbixwe

Facebook: SinemayaSerbixwe

Jimara sêyem a Kovara Sînemaya Serbixwe derket

Jimara sêyem a Kovara Sînemaya Serbixwe wek dijîtal hate weşandin. Sînemaya Serbixwe ku wek malper jî li ser nûçe û geşedanên sînemaya Kurdî, sînemaya cîhanî û sînemaya Tirkîyeyê radiweste û xwînerên xwe agahdar dike, piştî navberekê 7 mehan bi jimara xwe ya sêyem wek e-kovar derket pêşberî xwendevanên xwe.  Berîya niha du jimarên Sînemaya Serbixwe wek e-fanzîn hatibûn weşandin. Lê edîtorê Sînemaya Serbixwe Rûmet Med dide zanîn ku, êdî wê Sînemaya Serbixwe wek e-kovar û di salê da jî du caran bê weşandin.

Di vê jimara nû da, bi sê zaraveyên Kurdî (Kurmancî, Zazakî, Soranî) nivîs û gotar cih girtîye.

Beşekî ji nivîsa edîtoryayê;

“Piştî navberekê 7 mehan hejmara nû ya “Sînemaya Serbixwe” weke e-kovarê gihîşt ber destên xwendevanên xwe.

Wekî ku tê zanîn 2 hejmarên me weke e-fanzîn derketin û ji vê hejmarê pê ve êdî Sînemaya Serbixwe dê weke e-kovarê û salê du caran derbikeve. Di rûpelên hejmara sêyem a Sînemaya Serbixwe’yê de, ji sê zaraveyên Kurmancî, Zazakî, Soranî yên Kurdî; nivîs û gotarên sînema, şano û rêzefîlmê ku ji aliyê Dilazad Art, Welat Ramînazad, Rûmet Med, Mela Mihyedîn, Arezû Sirajeddîn, Şafî Muhammed, Hawar Rehîmî, Omer Bextîyar ve hatine nivîsandin cih digirin. Her wiha di vê hejmarê de me hevpeyvîna ku bi edîtorê me re hatibû kirin jî weşandin.”

edebiyathaber.net (19 Ağustos 2020)

Yorum yapın