“Sevdiğini Öldürmek Bizde Aile Geleneği” yayımlandı

Ekim 24, 2019

“Sevdiğini Öldürmek Bizde Aile Geleneği” yayımlandı

Ece Gamze Atıcı’nın yeni romanı “Sevdiğini Öldürmek Bizde Aile Geleneği” Doğan Kitap etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

İki aile arasında iki kuşak boyunca süren bir aşk, rekabet ve cinayet hikayesi.

“Şükürler olsun ki ben iyi bir ailede büyümedim. Evet. Biz iyi bir aile değiliz. Annemin tabiriyle daha iyi bir aileyiz. İyi ailelerde çocukların ebeveynlerine benzemeleri başarıdan sayılır. Çocukların anne babaya yetişmeleri, sonra da onları geçmeleri beklenir. Evrimin gerçekleşmesi yani. Daha iyi ailelerde ise çocuklar anne babalarına ne kadar benzemezlerse o kadar iyidir. Onlara benzemedikçe yırtmış, kendilerini kurtarmış, o aileden çıkmış sayılırlar. Bir çukurdan çıkar gibi. Kelimenin tam anlamıyla “çıkmak”. Mesela “bizim oğlan mühendis çıktı”daki “çıkmak” o aileden kendini kurtarmış olmayı anlatır öncelikle. Diğerleri arasından sıyrılmayı. Sonra o ailedeki anne babaya benzememeyi. Son olarak da mühendis olmayı.”

Bir cinayet nasıl başka anlatılır?

Ece Gamze Atıcı’dan tuzaklar ve sürprizlerle dolu, çok konuşulacak, sıradışı bir ilişkiler romanı.

Nar (2011), Adem Aynası (2013), Edepsizin El Kitabı (2016) adlı romanlarıyla tanınan yazar Ece Gamze Atıcı’nın dördüncü romanı Aile Geleneği, Doğan Kitap etiketiyle yayımlandı.

Yazar Hakkında:

Ece Gamze Atıcı, 1978’de İstanbul’da dünyaya geldi. İstanbul Üniversintesi’nde İngiliz Dili ve Edebiyatı okudu. Öğrenciliğinde itibaren çeşitli roman ve makale çevirileri yaptı. Dergilere sinema ve müzik yazıları yazdı. Galatasaray Üniversitesi’nde İletişim Stratejileri ve Halkla İlişkiler bölümünde yüksek lisansını tamamladı. Salamanca Üniversitesi’nde Çağdaş İspanyol Edebiyatı dersleri aldı. Medyada çalıştı. En sevdiği öğün kahvaltı. Yazarın diğer kitapları: Nar (2011), Adem Aynası (2013) ve Edepsizin El Kitabı (2016).

edebiyathaber.net (24 Ekim 2019)

Yorum yapın