PEN’in Mayıs kitabı belli oldu

Mayıs 10, 2022

PEN’in Mayıs kitabı belli oldu

PEN Yazarlar Derneği Mayıs ayı kitabı olarak Gülünün Solduğu Akşam‘ın belirlendiğini açıkladı:

Mayıs’a Erdal Öz kitapları yakışır!

Değerli öykücümüz, romancımız ve Can Yayınları kurucusu Erdal Öz, Mayıs’ta doğmadı, ama onu çok sevdiğimiz başka gençlerle, Deniz’le, Yusuf’la, Hüseyin’le aynı günde, 6 Mayıs’ta yitirdik. Erdal Öz, Üç Fidan’la paylaştığı hapishaneden kalanları Gülünün Solduğu Akşamda(1986) topladı, onların güzel anısına değerli bir katkı daha yaptı.

Edebiyatla hep iç içe oldu, A Dergisinden aralarında yer aldığı 50 Kuşağı Öykücülerine, 1960’da yayımlanan ilk romanı Yorgunlar’dan ilk öykü kitabı Odalar’a, 12 Mart hapishanelerinde yaşadığı unutulmaz kötülükleri anlattığı Kanayan’dan(1973) Yaralısın’a(1974) hem edebiyatın hem toplumun belleği olma görev ve sorumluluğuyla, inceliğin hücresine bir günışığı gibi sızdığı öyküler yazdı ve okurla paylaştı.

Cumhuriyetten demokrasiye, Meclis’ten parlamenter rejime, hukuktan laikliğe her şeyin yaralı olduğu kötü zamanlarda yaşarken, edebiyatın yol gösterici belleğine güvencimizi diri tutan, Kanayan umudumuzun, sonunda neşeye, coşkuna dönüşeceğine dair inancımızı güçlendiren ve güleryüzü anılarımızdan hiç silinmeyecek olan Erdal Öz’ün tüm kitaplarını PEN Türkiye olarak ayın kitabı seçmekten mutluluk duyuyoruz. Mayıs’a çok yakışır!”

edebiyathaber.net (10 Mayıs 2022)   

Yorum yapın