Senem Kıroğlu Nane’ye 4 soru | Mehmet Özçataloğlu

Nisan 12, 2023

Senem Kıroğlu Nane’ye 4 soru | Mehmet Özçataloğlu

1. Neden çocuklar için yazıyorsunuz? 

Bizler de bir zamanlar çocuktuk ve çocuklar da büyüyüp yetişkin olacaklar. İnsan olmanın güzelliğini anlatmak istiyorum çocuklara. Onların o masum, saf, güzel yüreklerine iyilikle dokunmak için yazıyorum. Onlara biricikliklerini hatırlatmak için, oldukları halleriyle çok güzel ve iyi olduklarını, hayal kurmalarını teşvik etmek ve hayallerine ulaşmak için içlerindeki gücü hatırlatmak için yazıyorum. Doğanın bir parçası olduğumuzu , iyilikle hayata akabilmenin güzelliğini, nefeslerini bedenlerini fark etmeleri için yazıyorum. Hayatı, doğayı, yaşamı, tüm canlıları sevgiyle kucaklamaları için yazıyorum. 

2. Okuduğunuz ilk çocuk kitabı hangisiydi? Sizde ne gibi izler bıraktı? 

İçimde iz bırakan, hatırladığım ilk çocuk kitabı Pollyanna. Pollyanna’nın hayata tutunuşu, neşeli bakış açısı beni büyülemişti. Pollyanna, mutluluk oyununu hayatıma daha çok katmamı sağlamıştı. Ben de neşeli ve hayata olumlu yanlarından bakan bir çocuktum. Kendime yakın bir kahramanı okumak bana kendimi iyi hissettirmişti ve hayatta daha neşeli ve güler yüzlü olmam konusunda teşvik etmişti. 

3. Bu kitabı keşke ben yazsaydım, dediğiniz bir kitap oldu mu? 

Peter Reynolds’un tüm kitaplarını çok seviyorum. Kısa, öz ve yüreğe dokunuyor. Onun tüm kitapları içimi sıcacık yapıyor ve keşke ben yazsaydım diye içimden geçiriyorum.

4. Çocuklara yönelik kitaplardan en son hangisini okudunuz? Kitapla ilgili düşüncelerinizi kısaca belirtebilir misiniz? 

Çocuk kitaplarını okumayı çok seviyorum. 11 Yaşında oğlum olduğu için onun bebekliğinden itibaren kitaplar okuyoruz. En son Çocuk, Köstebek, Tilki ve At kitabını okuduk. Herkes için bir başucu kitabı ve her sayfayı açtığınızda dostluk, sevgi, benliğimiz, hayatla ilgili sorular ve cevapları yüreğimize dokunuyor, düşündürtüyor, demlendiriyor. Küçük prens gibi yolumuza ışık tutan bir eser. 

edebiyathaber.net (12 Nisan 2023)

Yorum yapın