Ödüllü Yazar Miyase Sertbarut’tan “Ünsüz Youtuber 2”

Ekim 10, 2019

Ödüllü Yazar Miyase Sertbarut’tan “Ünsüz Youtuber 2”

Miyase Sertbarut’un çocuklara yazdığı “Ünsüz Youtuber” serisinin ikinci kitabı “Ünsüz Youtuberın Günlüğü Troller”, Mavisu Demirağ’ın resimleriyle Altın Kitaplar tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

BANA TROL SAYINI SÖYLE SANA NE OLACAĞINI SÖYLEYEYİM!

Ezgi’nin annesi belediye başkanlığı seçimi için aday olur. Onu bu yola iten ise reklamcı Ethem amcadır. Seçim kampanyasını o üstlenir. Ezgi ve arkadaşları da internette, sosyal medyada trollük yaparak karşı tarafı zayıf düşürmeye çalışacaktır. Tabii seçim kampanyasına dâhil olan çocukların karşısında elleri armut toplamayan rakipleri vardır. Böylece trollük iki tarafın da silahı hâline gelir.  Bu mücadele, okuru bir yandan güldürürken bir yandan da reklamların hayatın her alanında algıyı nasıl değiştirebileceğini gözler önüne sermektedir.

Yazar Hakkında

1963 yılında Ceyhan’da doğdu. Keloğlan, Jules Verne, Orhan Kemal ve Karabaşlarıyla büyüdü. Okula giderken hep karnı ağrıyordu. Gazi Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünü bitirdi, yine karnı ağrıyordu. Öğretmenlik yaptı, karnının ağrısı geçmiyordu. Yazmaya radyo tiyatroları ile başladı. Öykü, roman, masal türlerinde yapıtlar verdi. Karnının ağrısı geçti. Kitapların bütün ağrılara iyi geldiğini düşünüyor.

edebiyathaber.net (10 Ekim 2019)

Yorum yapın