SEN de OKU koleksiyonunun yeni kitabı çıktı

Eylül 17, 2020

SEN de OKU koleksiyonunun yeni kitabı çıktı

Mustafa Kemal Yılmaz’ın çocuklara yazdığı, Zeynep Özatalay’ın resimlediği Pelin’in Dili Masaya Nasıl Yapıştı?, SEN de OKU koleksiyonundan Tudem Yayınları etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Tudem’in, okumaya isteksiz ve disleksik çocuklar için özel olarak hazırladığı ”SEN de OKU” koleksiyonunun yeni kitabı Pelin’in Dili Masaya Nasıl Yapıştı? raflardaki yerini aldı.

Mustafa Kemal Yılmaz, kızının kahvaltı masasındaki yaramazlıklarından esinlenerek kaleme aldığı Pelin’in Dili Masaya Nasıl Yapıştı?‘da; haylazlığı yüzünden başını derde sokan, ama pratik zekâsı sayesinde karşılaştığı sorunun üstesinden hızlıca gelmeyi başaran azimli bir çocuğun, komik öyküsünü anlatıyor.

Hareketli olay örgüsü, eğlenceli dili, kafiyeli anlatımı ve her detayı ayrı güldüren resimleriyle dikkat çeken bu kendi kısa ama etkisi uzun hikâye, çocukların mizah duygusunu zirve noktasına tırmandırıyor.

Kelimelerle mücadele eden çocuklar ”SEN de OKU” koleksiyonu ile okuma sevgisi kazanıyor

”SEN de OKU” koleksiyonu, kitaplara mesafeli duran çocukların rahat okuyabilecekleri metinsel ve fiziksel özelliklere sahip, ilgilerini çekecek güncel konulara ve temalara değinen resimli kitaplardan oluşuyor.

Sade, kolay anlaşılır dili; okuma akışına yardımcı olması için özel olarak tasarlanmış yazı tipi; göz yorgunluğunu azaltıp metnin rahat algılanmasını sağlayan hafif renklendirilmiş kalın kâğıdı ve rahat okumayı üst düzeye taşıması için harfler, satırlar, paragraflar arası geniş boşluk kullanımıyla fark yaratan ”SEN de OKU” koleksiyonu, okumaya isteksiz ve okuma güçlüğü çeken çocukları kitapların renkli dünyasıyla buluşturuyor. İlk okuma seviyesinden başlayarak kolaydan zora doğru aşama aşama ilerleyen bir okuma yelpazesi sunan ”SEN de OKU” koleksiyonu, çocuklara okuma zevkini yaşatıp onları yetkin okur olma yolunda cesaretlendiriyor. İlgi yaşı ve yıldızlarla belirtilen okuma seviyesi bilgileri sayesinde, çocuklarına uygun kitap seçiminde kararsız kalan ebeveynlere kılavuzluk edecek ”SEN de OKU” koleksiyonu, yeni kitaplarla zenginleşmeye ve büyümeye devam edecek!

edebiyathaber.net (17 Eylül 2020)

Yorum yapın