Anneanne ile Frieder’in son macerası yine çok muzip ve sevgi dolu!

Şubat 15, 2023

Anneanne ile Frieder’in son macerası yine çok muzip ve sevgi dolu!

Gudrun Mebs’in yazdığı, Catharina Westphal’in resimlediği Anneanne ile Frieder Okul Yolunda, 6 ve üzeri yaş grubu için Ayşe Sarısayın çevirisiyle Can Çocuk Yayınları tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Afacan Frieder ile anneannesi! Onlar olmasa dünya daha az eğlenceli olurdu doğrusu. Almanya’nın sevilen çocuk klasiklerinden “Anneanne ile Frieder” serisi, Türkiye’de genç okurlarla buluşmaya devam ediyor! İlk üç kitaptan sonra dördüncü kitap da raflarda! 

Frieder okula başlamayı iple çeker. Fakat büyük gün gelip çattığında hiçbir şey istediği gibi gitmez. Önce, kahvaltıda yeni okul pantolonuna reçel döker, ardından şekerlemeyle dolu okul külahını bir türlü bulamaz. Peki ya sonra?.. Okulun kapısı neden kilitlidir ki? İşte o an, Frieder gözyaşlarını tutamaz. Tabii her zamanki gibi anneannesine güvenmelidir, çünkü onun sayesinde okulun ilk günü Frieder’in hayal ettiğinden de güzel geçecektir.

Frieder şaşkınlıkla bakıyor. ‘Ah annane!’ diye sevinçle haykırıyor. ‘Ben gerçek bir okul çocuğu oldum şimdi, hem de parlayan bir okul çocuğu!’ Yıldırım hızıyla giyiniyor.

‘Ben de gerçek bir kahvaltıcı anneanne oldum!’ diyor anneannesi, fincanına kahve koyarken. ‘Burnunu iyice temizle, artık gözyaşı falan görmek istemiyorum, anlaştık mı?’

Frieder başını sallıyor ve gülümsüyor. Şimdi anneanne ile Frieder kahvaltı sofrasında oturuyorlar, anneannesi temiz eteği ve bluzuyla, Frieder pırıl pırıl parlayan kazağı ve kot pantolonuyla. Tüm sandviçleri yiyorlar. Ayrıca sağlıklı müslileri de. Birkaç dakika sonra Frieder ağzı dolu dolu soruyor: ‘Birazdan gideriz, değil mi annane?’ Birkaç dakika sonra anneannesi başını sallayarak yanıtlıyor. ‘Biz olmadan okul başlamaz,’ diyor. ‘Bilmiyorsan öğren!’

Gudrun Mebs 1944 yılında Bad Mergentheim’da doğdu, Frankfurt’ta büyüdü. 17 yaşındayken oyunculuk eğitimi almaya başladı, ardından bir tiyatro grubuyla tüm dünyayı dolaştı. 1965-1974 arasında televizyon filmi yapımcılığı alanında çalıştı. 1980’den beri çocuklar için yazıyor. Radyo oyunları ve kitapları çeşitli ödüllere değer bulundu (Alman Gençlik Kitabı Ödülü 1984, Avusturya ve İsviçre Çocuk Kitabı Ödülleri, vb). Yazar yaşamını Münih ve İtalya arasında gidip gelerek sürdürüyor.

Gudrun Mebs’in Can Çocuk Yayınları’ndan çıkan diğer kitapları: Anneanne ile Frieder, Anneanne ile Frieder’in Yeni Maceraları, Anneanne ile Frieder’in Yepyeni Maceraları

edebiyathaber.net (15 Şubat 2023)

Yorum yapın