Habib Bektaş’ın “Tombik Balık” adlı romanı yayımlandı

Ekim 16, 2015

Habib Bektaş’ın “Tombik Balık” adlı romanı yayımlandı

tombikHabib Bektaş‘ın “Tombik Balık” adlı romanı Tudem Yayınları tarafından yayımlandı.

Habib Bektaş, suyu sevmeyen bir balığın mutluluğu arama öyküsünü kaleme aldığı Tombik Balık’ta, insanlar yüzünden değişmek zorunda kalan balıklar dünyasında, Mert Tugen’in nefis resimleri eşliğinde umut dolu bir barış ve yaşama sevinci hikâyesine imza atıyor.

Tanıtım metninden: 

“Gün boyunca, âdeta yüksek atlama şampiyonu gibi sudan dışarı fırlayıp havada taklalar atan Tombik Balık’ın aklı fikri hep karadadır. Yaşadığı sulara bir türlü sığamayıp dünyayı keşfetmek için her fırsatta soluğu deniz üstünde almaya çalışan oyuncu kahramanımızın gerçek bir sanatçı olduğu söylenebilir. Usta balerinlerle yarışırcasına dans eden Tombik’in suyun dışında en sevdiği şeyler ise içini ısıtan Güneşkız ve gökyüzünde uçuşan martılar… Meraklı kişiliği ve gözü pek davranışlarıyla  karada yaşamanın yollarını arayıp duran Tombik Balık bir gün kavak ağacının tepesine çıkmaya kararlı. Tabii, yol göstericisi Bilge Ahtapot’un bahsettiği mutluluğun nasıl bir şey olduğunu öğrenebilirse…

Sahi, mutluluk neydi? Bir balık, suyun dışında yaşayabilir, üstüne bir de mutlu olabilir mi?

Tombik Balık için derin sulara dalıp, o güne dek görmediği, bilmediği diyarlara yol almanın vakti geldi de geçiyor bile… Oyuncu kahramanımız mutluluğu bulmak için çıktığı macera dolu yolculukta, felsefe sularında yüzerek heyecan, korku, hüzün gibi farklı duyguları yaşayarak keşfediyor. Yol arkadaşı Benli Balık ile dostluğu, dayanışmayı ve aşkı deneyimleyen Tombik Balık, sevginin ve dostluğun sınır tanımazlığına tanıklık ederek mutluluk yolunda, Akdeniz’den Ege’ye uzanan bir serüvene çıkıyor…”

edebiyathaber.net (16 Ekim 2015)

Yorum yapın