Sarnıç Öykü’de Katherine Mansfield var

Kasım 7, 2013

Sarnıç Öykü’de Katherine Mansfield var

Ondorduncu Sayı kapak.inddSarnıç Öykü, Kasım-Aralık sayısında Katherine Mans­field’ın Çocuksu Bir Şey adlı kitabını mercek altına alıyor.

Neşe Aksakal Duman ve Şükrü Keleş’in inceleme yazılarının yanı sıra, Billur Şentürk’ün Katherine Mansfield ile gerçekleştirdiği son derece renkli bir hayali söyleşiyi de okuyacaksınız.

Sarnıç Öykü’nün bu sayısında birbirinden güzel çeviri öyküler var. Shirley Jackson’dan Piyango, Golam Hüseyin Sadi’den Sandviç, Alice Mattison’dan Vandercook, Junot Diaz’dan Matmazel Lora, Da­goberto Gilb’den Rock Amca, Fredric Brown’dan Solipsist ve ayrıca Richard Brautigan’dan üç kısa öykü.

Bu sayıda on üç yeni öykü de yer alıyor.

Damla-lık’ta Billur Şentürk’le edebiyat dünyasının gündeminde kısa bir gezintiye çıkıyoruz. Ayrıca Mehmet Fırat Pürselim, Fuat Se­vimay ile bir söyleşi gerçekleştirdi.

Öykü Vitrini’nde Pınar Budak Nezihe Meriç’in Çisenti, Şeyma Aydın Bahri Vardarlılar’ın İlahi Bugs Bunny Komedyasına İki Ciltlik Metro Bileti, Metin Çalışkan Deniz Tarsus’un Ayrık Otu, Pınar Çakılkaya Mahir Ünsal Eriş’in Olduğu Kadar Güzeldik, Kadir Yüksel Cemil Kavukçu’nun Örümcek Kapanı adlı kitaplarını tanı­tıyorlar.

Ayrıca Ziya Başar’ın Leyla Erbil- Ahmed Arif konulu iki karikatürünü de dergide bulacaksınız.

Sarnıç Öykü, D&R, Nezih, İnkılâp, İmge, Pandora, Kitapsan, Remzi, Mephisto, Kırmızı Kedi, Penguen, Ada, Seyhan, Dost, Turhan, Nâzım Hikmet Kültür Merkezi ve diğer tüm kitapçılarda…

edebiyathaber.net (7 Kasım 2013)

Yorum yapın